Datum: 03-04-2020 - 13:26

extra vak bovenaan winkeliers bieden diensten aan

  
23
mrt
'20
Scouting op afstand.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Scouting op afstand.

Net zoals vele andere activiteiten zijn ook de wekelijkse scoutingopkomst van de Shawano’s afgelast i.v.m. het corona-virus. Flink balen! Maar Scouting zou Scouting niet zijn, als daar niet creatief mee wordt omgegaan. Daarom vinden de opkomsten nu plaats op afstand.......

Elke week krijgen de leden van de Shawano’s de opkomst opgestuurd. Bij de bevers (kinderen van 5-7 jaar) bestond de opkomst deze week uit de volgende opdracht: “ontwerp de allermooiste boomhut die je altijd al hebt willen bouwen”.

De Waterwelpen (7-11 jaar) kregen een heuse Crazy44 lijst opgestuurd. Deze lijst bestond uit maar liefst 44 opdrachtjes, denk hierbij aan opdrachten als “Maak een levend stripverhaal met min. 7 foto’s”, “Maak een nep vuurtje van papier” of “speel XXL-boter-kaas- eieren”. Wanneer zoveel mogelijk opdracht volbracht zijn, kan bewijs hiervan naar de leiding worden gemaild. Met elke goed uitgevoerde opdracht worden punten verdient. Uiteraard wint degene met de meeste punten een prijs!

Ook de welpen (7-11 jaar) kunnen aan de bak met een Crazy22 lijst. Opdrachten op deze lijst zijn ”Bouw een toren van WC rollen (!Hamsteren!)” of “Veel mensen hoeven voorlopig even niet meer naar kantoor, maak een foto van hoe jij eruit zou zien als je naar kantoor zou gaan!”. De welpen hebben de hele week om de opdrachten uit te voeren en kunnen deze via mail of whatsapp inleveren. Elke dag rond 20:00 wordt via de whatsapp de tussenstand bekend gemaakt. Geen tijd dus om je te vervelen.

De (Water)scouts (11 – 15 jaar) gaan nog een stapje verder en zijn beland in de eerste editie van iShawano. Alle (Water)scouts zijn opgedeeld in (whatapp)groepen en ontvangen elke zaterdag stipt om 14:00 uur de wekelijkse opdrachten, denk hierbij aan puzzels, raadsels of creatieve doe-opdrachten. Gedurende de normale opkomsttijd hebben de groepen de tijd om deze opdrachten goed te volbrengen en bewijs hiervan aan te leveren bij de leiding. Daarnaast zijn er enkele langdurige opdrachten, waar de (water)scouts langer aan mogen werken. De eerste week werd er gewerkt aan onder andere de volgende opdrachten: “Bedenk een “Team” naam en maak hier een vlag voor”, “Doe het schilderij “Het Melkmeisje” van Vermeer zo goed mogelijk na” en “Trek een anti-Corona-pak aan”. Het werd een spannende strijd en op dit moment staan 2 teams boven aan met 39 punten. Maar er kan nog een hoop gebeuren.

Op naar volgende week!

Scoutingroep Shawano’s Lisse is een jeugdvereniging met ruim 100 leden in de leeftijd van 5 tot 18 jaar en zo’n 50 man enthousiaste vrijwilligers. De groep, welke in 1962 is opgericht, is een unieke combinatie van land- en waterscouting. Elke week komen wij met veel plezier bij elkaar in het clubhuis aan de Randmeerstraat (naast de ijsbaan in Lisse).