Datum: 08-04-2020 - 16:02

extra vak bovenaan winkeliers bieden diensten aan

  
16
feb
'20
Uitreiking van 4 Koninklijke Onderscheidingen bij vrijwillige brandweer.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Uitreiking van 4 Koninklijke Onderscheidingen bij vrijwillige brandweer.

Op 14 februari reikte burgemeester Lies Spruit Koninklijke Onderscheidingen, diploma's en certificaten uit tijdens de korpsavond van de brandweer Lisse.De Korpsavond is het eerste officiële samenzijn van de vrijwillige brandweer kazerne Lisse.....

Districtscommandant Lilian Weber heette iedereen namens de directie welkom en keek terug op een bijzonder jaar: "Lisse, een bloeiende gemeenschap met veel uniformen. Heel bijzonder dat jullie je zo inzetten. Belangrijk werk voor veiligheid in Lisse. Ook waardering voor partners die hun partner vaak moeten missen voor opleiding oefening.Ook dank voor de betrokkenheid van de  burgemeester. Haar rol is belangrijk voor het kunnen functioneren van de brandweer"

Ook dit jaar waren er weer veel inzetten, waaronder de grote brand aan de Akervoorderlaan. De brandweer ontving hiervoor een bedankje van één van de omwonenden. Dankbaar voor steun en de moed van de brandweerlieden.
Het korps is blij met de twee nieuwe vrijwilligers Robin en Suzan. Zij beginnen 1 maart aan hun opleiding.

Ploegchef Arco Tuinier meldde dat kazerne Lisse een heel leuke post is met een goede sfeer, motivatie en kwaliteit. Veel zaken zijn self supporting. Het wordt gewoon geregeld. De ploegchef zelf ontving zelf op zijn beurt ook weer complimenten. Hij is het boegbeeld voor kazerne Lisse. Hij de is schakel tussen regio en Lisse.

Burgemeester Spruit reikte 4 onderscheiden uit: "Een dank als gemeenschap en gemeenteraad is op zijn plaats. Jullie doen zo veel in je vrije tijd. De mensen zijn erg blij met wat jullie gedaan hebben. Het is een nieuwe tak van sport. Uit te leggen wat er gebeurt is en welke keuzes waarom gemaakt zijn."

De Koninklijke Onderscheidingen werden uitgereikt aan: 

• Tim van Dongen – vanaf 1996 lid vrijwillige brandweer. Bij de brandmeester heeft hij de  functie bevelvoerder. Geroemd als betrokken en betrouwbaar lid. Hij leidt o.a.ook manschappen op en rijdt rond in klein rood autootje. Daarnaast zit hij in de  commissie werving.

• Henk van der Poll – vanaf 1998 lid vrijwillige brandweer. Hij leverde een grote bijdrage aan functioneren van de kazerne. Oefenleider, nuchter in het werk en heel behulpzaam. Chaufferen en het bedienen van pomp en ladderwagen vindt hij het leukst. Henk werkt bij Persoon ei overdag altijd beschikbaar. Hij heeft zelfs twee piepers.

• Vincent Scheurwater – vanaf 1997 lid vrijwillige brandweer. Vincent heeft al heel veel meegemaakt. Hij is o.a. bevelvoerder bij de brandweer. Hij begeleidt deTeambuilding avonden en is ploegchef geweest. Hij vond het belangrijk dat er een eigen kantoor kwam.

• Bart in ’t Veld – vanaf 1998 lid vrijwillige brandweer. functie bevelvoerder. Instructeur oefenavonden. Bart woonde in de Poelpolder maar woont nu gelukkig dicht bij de kazerne

Deze mensen zijn personen die zich al geruime tijd ten bate van de samenleving inspannen of anderen hebben gestimuleerd. Gelet op de aard, de duur, de uitstraling en de betekenis van de genoemde activiteiten heeft het Zijne Majesteit de Koning behaagd om hen te bevorderen tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Naast de KO werden er verschillende certificaten en diploma's  uitgereikt:

- Annemieke Tuinier is nu chauffeur- groot brandweerwagen en hoofd brandwacht. 
- Herbert Willemsen is 30 jaar vrijwilliger bij de brandweer Lisse. Hij ontving diverse oorkondes. Hij ontving ook zijn diploma chauffeur- groot.
- Leendert Klok ontving een oorkonde voor 10 jaar vrijwillige brandweer. Mark Groeneveld, Peter Stolker, Jos Tuinier, Joop Baak en Martin van blitterswijk met 12,5 jarig jubileum. Marijke Meskers voor 15 jaar vrijwilliger bij brandweer Lisse.

- Bart Daudeij en Patrick van der Wal hebben hun Diploma manschap gehaald..

Kazerne Lisse nam afscheid van Han Daudeij en Bart Hogervorst