Datum: 05-08-2020 - 21:33
09
feb
'20
BV Lisse trekt aan het langste eind in nagelbijter.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

BV Lisse trekt aan het langste eind in nagelbijter.

Zaterdagavond mocht de BV Lisse een wedstrijd afwerken tegen de Blue Stars uit Diemen. In een enorme bikkel wedstrijd werd een vijfpunts achterstand met nog drie minuten te gaan toch omgezet in winst. Wouter Luijk besliste de eindstand in laatste minuut op 65 - 63......

Met BV Lisse gaat het goed. Het team dat vorig jaar promoveerde, staat op dit moment tweede in de tweede divisie met slechts twee verliespartijen. Een knappe prestatie! De Blue Stars staan op dit moment zesde met acht gewonnen en zeven verloren wedstrijd. De eerste wedstrijd tegen deze ploeg werd relatief comfortabel gewonnen met negen punten. Een leuk weetje is dat Oud-Lissenaar Orlando Gomes tegenwoordig bij Blue Stars zijn wedstrijden speelt, hij was echter geblesseerd en kon niet meespelen.

BV Lisse kampte echter ook met wat persoonlijke problemen. De wedstrijd moest helaas gespeeld worden zonder de geblesseerden Thomas Vos en Sander Korteweg. Zo kwam de ploeg tot slechts acht fitte spelers die het klusje moesten gaan klaren.

In het eerste kwart van de wedstrijd gunden beide teams elkaar weinig speelruimte. In dit kwart staat uiteindelijk niemand met meer dan vier punten voor. Op elke scoringsrun wordt geantwoord met een scoringsrun van de opponent. Uiteindelijk staat er 14 - 18 voor Lisse op de borden.

Het tweede kwart van de wedstrijd begint met twee scores voor Lisse, de stand werd daarmee op 22 - 14 gezet. Deze voorsprong van acht punten blijkt de grootste voorsprong voor beide teams in de gehele wedstrijd. De thuisploeg weet echter uitstekend op deze achterstand te reageren en plaatsen een 8 - 0 run om de wedstrijd weer op gelijke hoogte te zetten. Na een timeout plaatst de thuisploeg wederom een 10 - 2 run, waar Lisse even geen antwoord op heeft. Dit kwart eindigt verloren met 18 - 11, we gaan rusten met 32 - 29.

De rust was goed nodig. In de hal was het heet en veel spelers van Lisse waren zeer vermoeid. De boodschap van coach Metin duidelijk, alleen bikkelen en geduldig aanvallen zullen de winst gaan brengen vandaag. Er moest met 100 procent vertrouwen in onze eigen capaciteiten gespeeld gaan worden.

Het derde kwart van de wedstrijd begint direct met een driepunter en een score van Lisse, waardoor de achterstand is omgebogen in een voorsprong. Wederom geven beide ploegen elkaar weinig cadeau, na elke schotpoging is er strijd onder het bord voor de rebound. Het maximale verschil tussen de ploegen is slechts 3 punten. Lisse weet dit kwart te winnen met 14 - 19 en daarmee gaan Lisse het vierde kwart in met 3 punten voorsprong.

In het vierde kwart blijkt hoe erg de teams aan elkaar gewaagd zijn. De scheidsrechter blijkt in dit kwart een belangrijke rol te spelen. Na een paar minuten weet de arbitrage ervoor te zorgen dat Lisse al 4 teamfouten heeft, op dat moment mag de thuisploeg vrije worpen schieten na iedere fout van Lisse. Er moest dus hard en fysiek verdedigd gaan worden zonder fouten te maken. Dat lukt niet heel aardig, Lisse maakt dit kwart negen persoonlijke fouten. De Blue Stars schieten dit kwart 13 vrije worpen, maar weten er slechts vijf te raken.

Daarnaast wordt dit kwart gekarakteriseerd door een smerige fout van de tegenstander. Rohan van der Zwet, die een zeer verdienstelijke wedstrijd speelde, pakte een interceptie op de middenlijn en probeerde een layup te lopen aan de andere kant. Op dat moment springt een jongen van de tegenstander in zijn nek waardoor hij hard tegen de muur landt. Een onbesuisde actie die makkelijk écht vervelend had kunnen aflopen. Het viel gelukkig mee met een flinke schram en een dikke knie.

Met nog ongeveer een minuut te gaan is de stand gelijk op 63. Wouter Luijk dribbelt de bal op ziet dat hij door een kleinere speler verdedigd wordt, hij valt hem aan en weet via het bord de bal door de ring te krijgen. 63 - 65 met nog zes seconde te gaan. De tegenstander krijgt door de druk van Lisse de bal maar lastig over de middenlijn, doet een schietgebedje en werpt vanaf minstens 3 meter achter de driepuntslijn een bal tegen het bord. De wedstrijd is afgelopen en gewonnen door Lisse! De ontlading is groot.

Volgende week wordt er in De Waterkanten in Lisse een wedstrijd gespeeld tegen de Woodpeckers uit Houten. In Houten werd er in de eerste seizoenshelft met slechts 3 punten gewonnen dus het belooft een spannende wedstrijd te worden. Komt dat zien! Zaterdag 15 februari om 17:00 in sportcentrum De Waterkanten in Lisse.

Scores: Wouter Luik 19, Rohan van der Zwet 16, Allard de Jong 14, Stefan Vos 6, Roland Wessels 4, Koen van der Zwet 3, Maurijn Spierenburg 2, Joost Mens 1.

.

Tekst met dank aan Sander Korteweg, BV Lisse