Datum: 05-08-2020 - 21:35
08
feb
'20
Met een zeker gevoel op je racefiets.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Met een zeker gevoel op je racefiets.

De racefiets is razend populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een racefiets maar komen er al gauw achter dat het remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dan fietsen op een stadsfiets. Om te voorkomen dat je enthousiasme wegebt en je fiets werkeloos in de schuur komt te staan, kun je nu deelnemen aan Start2Bike......

Een laagdrempelig trainingsprogramma waarbij je in 4 trainingen meer controle over je racefiets krijgt.

Op donderdagavond 9 april om 18.30 start Velocity Ladies Lisse in samenwerking met de wielersportbond NTFU met Start2Bike Ladies Only. Een trainingsprogramma speciaal en alleen voor dames, waarbij startende fietsers onder begeleiding van een ervaren instructeur werken aan hun basistechniek op de racefiets.

Alle 4 de trainingen zullen vertrekken vanuit Giant Store Oppelaar. De eerste avond wordt er om 18.30u gestart, de andere 3 avonden starten om 19.00u. De trainingen zullen ongeveer 2 tot 2,5u duren en in het teken staan van het aanleren of bijslijpen van de fietstechnieken. Aan het einde van een training is er altijd even ruimte voor een gezellige korte rit. Na inspanning komt de ontspanning.

Veilig fietsen

Jaarlijks starten circa 60.000 Nederlanders met mountainbiken of racefietsen. Om veilig op pad te gaan, is echter wel een aantal basistechnieken nodig. Technieken als remmen, schakelen en bochtentechniek. Start2Bike is een trainingsconcept ontwikkeld door wielersportbond NTFU en heeft in de afgelopen jaren ruim 11.000 sportieve fietsers op weg geholpen.

Ook geschikt voor meer ervaren fietsers

Start2Bike is ook geschikt voor mensen die al enkele jaren op de fiets zitten maar nog niet eerder een training volgden. De trainers hebben naast aandacht voor remmen en schakelen ook aandacht voor klimmen, dalen, bochtentechniek en het groepsrijden.

Inschrijven
De inschrijving voor Start2Bike is geopend sinds 5 februari. Op www.start2bike.nl vind je meer informatie. En via deze link kun je je inschrijven voor de Start2Bike locatie in Lisse.
Voor vragen kun je altijd terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Eerder verscheen: Dames opgelet: Velocity ladies Lisse start met openingsrit

Neem gauw een kijkje op de website en lees meer over onze nieuwe Velocity Ladies Lisse!

Tot fiets.

foto langwerpig website 3