Datum: 29-02-2020 - 03:47
24
jan
'20
Bijzondere donatie-actie gemeente voor Stichting Droomdag en Ambulance Wens.
Geschreven door Gemeente Lisse

Bijzondere donatie-actie gemeente voor Stichting Droomdag en Ambulance Wens.

Er is een speciale donatie-actie geweest voor de stichting Ambulance Wens en stichting Droomdag. Deze is opgezet door Ageeth van der Poll. Het geld is o.a. gedoneerd door medewerkers van HLTsamen en familie en vrienden en tijdens de uitvaart van haar man Ed van der Poll.......

Er is in totaal een geweldig bedrag opgehaald van € 3000,-. Ageeth overhandigde op woensdag 22 januari in het gemeentehuis van Lisse aan beide stichtingen een cheque van € 1500,-.

Melanoomkanker
Voorafgaand aan deze actie ging een bijzonder heftig en zwaar jaar voorbij voor Ageeth van der Poll. Een dik jaar geleden kreeg haar man Ed van der Poll, ook vader van Jim en Jack, een zeer zeldzame en ongeneeslijke vorm van melanoomkanker in zijn zenuwstelsel. Zoals iedereen kan begrijpen zakte toen voor het gezin de grond onder hun voeten vandaan.

Het afgelopen jaar hebben ze de kracht gehaald door het leven met heel veel liefde en humor te benaderen en zoveel mogelijk tijd als gezin door te brengen. Hoewel Ed enorm gevochten heeft moest hij helaas op 23 juli de ongelijke strijd opgeven.

Veel steun

In zo’n intense tijd was het bijzonder om te merken dat er veel lieve, fijne mensen om hen heen stonden en dat er veel werd meegeleefd. Ook vanuit de betrokken werkgevers, HLTsamen en Iveco Schouten is er veel aandacht geweest.
Ageeth: ‘We hebben mogen ervaren dat het afgelopen jaar bijzondere momenten en dingen op ons pad kwamen. Dit gaf ons positieve energie. Energie die we nodig hadden om door te kunnen gaan.

Droomdag en Ambulance Wens

We hebben in maart 2019 een geweldige Droomdag met het gezin mogen beleven. Deze dag is mogelijk gemaakt door Stichting Droomdag. Een organisatie die zorgt dat gezinnen waarvan een ouder ongeneeslijk ziek is een onvergetelijke dag beleven. Wij zijn ontzettend in de watten gelegd en hebben hier onbetaalbare en prachtige herinneringen aan. In zo’n moeilijke tijd is het heel waardevol om als gezin niet met de ziekte bezig te zijn, maar met genieten van en met elkaar.

Zowel tijdens de Droomdag en later tijdens de diploma-uitreiking van mijn oudste zoon hebben we gebruik gemaakt van Stichting Ambulance Wens. Zij zorgen, geheel vrijwillig, ervoor dat iemand liggend toch nog ergens naar toe kan.
Stichting Ambulance Wens geeft de gelegenheid om wel met de juiste begeleiding een wens uit te laten komen. Wij zijn dan ook heel dankbaar dat we er gebruik van hebben kunnen maken. Ed is daardoor zelfs bij de diploma-uitreiking van onze oudste zoon Jim aanwezig geweest. Daarnaast hebben ze gezorgd dat hij tijdens de Droomdag op een fijne manier werd vervoerd.

Het voelt goed om door deze donatie-actie iets terug te doen voor deze organisaties. Zij hebben ons zeer dierbare en onbetaalbare herinneringen gegeven.
We wilden dit geld graag op 22 januari, op de verjaardag van Ed (hij zou 51 jaar worden), overhandigen.
Hiervoor waren de directeur van stichting Ambulance Wens, Kees Veldboer en de directeur van Stichting Droomdag, Anneke de Boer aanwezig.

Informatie over Stichting Ambulance Wens

Stichting Ambulance Wens vervult gratis de laatste wensen van immobiele terminale patiënten uit heel Nederland. De oprichter is de heer Kees Veldboer. De gedachte is dat iedere terminale patiënt de aandacht krijgt die men verdient en dat het vervullen van een wens een lichtpunt is het leven van een terminale patiënt en daardoor bijzondere herinneringen worden beleefd.

Het is een groep van 270 (medische) vrijwilligers. De chauffeurs werken bij de ambulance, brandweer en politie en de begeleiders zijn allen medisch geschoold.
Men kan zelf een wens aanvragen. De stichting is volledig afhankelijk van donaties en giften.
Dat de vraag naar dit soort vervoer en begeleiding groot is blijkt wel uit het feit dat er ondertussen zelfs wereldwijd belangstelling en soortgelijke stichtingen worden opgezet.

Informatie Stichting Droomdag

Stichting Droomdag verzorgt Droomdagen voor gezinnen, waarvan één van de ouders een oncologische of levensbedreigende ziekte heeft én het jongste kind onder de 16 jaar is.
Een Droomdag is een dag die volledig verzorgd wordt voor het gezin, afgestemd op de wensen en dromen van ieder gezinslid en waarbij rekening gehouden wordt met de fysieke mogelijkheden van de zieke ouder. Een dag waarbij de dagelijkse zorgen, angsten en onzekerheden even naar de achtergrond verschuiven. Een dag waar het gezin naar uit kan kijken. Een dag die bol staat van het samen onbezorgd plezier beleven. Een dag die door ons volledig wordt vastgelegd in beeld en geluid. U kunt zich ongetwijfeld voorstellen wat een waardevolle herinnering dat vormt voor de gezinnen. Niet alleen aan een prachtige dag, maar bovenal ook aan hun zieke ouder.

De stichting is opgericht door Mary van Dueren in 2015. Zij heeft zelf meegemaakt wat een impact een ernstige ziekte op het gezin heeft. En dacht dat het fijn zou zijn als het gezin een dag in het zonnetje zou worden gezet.
In 2019 hebben we met ruim 70 vrijwilligers 141 Droomdagen gerealiseerd. 127 dagen in samenwerking met Stichting Opkikker en 14 individuele Droomdagen. De individuele dagen zijn aangeboden in zeer urgente situaties.
Onze droom voor 2020 is om nog meer gezinnen een onvergetelijke ervaring te bieden en mooie herinneringen te laten maken. Ons doel voor 2020 is om 180 Droomdagen aan te bieden.