Datum: 29-02-2020 - 04:18
23
jan
'20
Mevrouw Gré Tilbusscher 100 jaar.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Mevrouw Gré Tilbusscher 100 jaar.

Mevrouw Gré Tilbusscher was woensdag 21 januari precies 100 jaar. Mevr.  Tilbusscher is geboren In Bedum, een plaats die ongeveer 10 km ligt boven Groningen (stad), samen met 1 broer en 3 zussen. Ze bracht haar jeugd door in Aalten, waar ze als jong volwassene actief was in het verzet......

Een deel van haar opleiding tot verpleegkundige deed ze in Londen, in het jaar dat Elizabeth Queen of England werd. Als wijkverpleegkundige was ze werkzaam in Brielle, Noordwijk en Lisse.
Haar eerste woning in Lisse was in de Wilhelminastraat boven het gebouw van het Groene Kruis.Tilbusscher verhuisde later naar de Poelpolder en had een mooi appartement met vrij uitzicht over het water

Bij het Groene Kruis deed ze naast haar taak als wijkverpleegster jarenlang ook het consultatiebureau voor zuigelingen en kleuters en is daarom geen onbekende in Lisse. Veel Lissenaren lagen immers bij haar als baby op de weegschaal. Ook heeft Tilbusscher zich ingezet voor Stichting de Zonnebloem.

Ze was een enthousiast reiziger, bezocht vele mooie plekken in Europa, maar prees ook altijd de schoonheid van ons eigen land. In haar “lelijke eend “was ze heel vaak onderweg. Verder houdt ze veel van muziek en zong in het koor verschillende malen in de “Messiah” van Händel.

In het centrum, in de Molenstraat, vond ze tenslotte het appartement waar ze oud wilde worden, dicht bij alle voorzieningen en daardoor de mogelijkheid lang zelfstandig te kunnen blijven.
Ze woont daar nog steeds. Haar netwerk is kleiner geworden, maar er is regelmatig bezoek en gezelligheid. Ze krijgt veel hulp, steun en aandacht van heel betrokken, trouwe buurvrouwen. Daarnaast is er regelmatig Thuiszorg en familie.

Deze bijzondere 100 jarige heeft als lijfspreuk een Gronings gezegde “Nait soezen, moar doun!” Een Groningse spreuk, dat wij kennen als: Niet bij de pakken neerzitten. En daar word je dus heel oud mee!!

Op 21-01-2020 vierde mevrouw Gré Tilbusscher haar verjaardag bij de Proeverij, waar tijdens een gezellige ontvangst, haar neven en nichten, vrienden en vriendinnen, kennissen en… de burgemeester van Lisse aanwezig waren.
Burgemeester Spruit verraste de jarige met een prachtige taart en kleurrijk boeket.
Thuis is de kamer een bloemenzee.

Baaij proeverij