Datum: 15-08-2020 - 06:05
10
jan
'20
Meer sociale huurwoningen in Waterkanten.
Geschreven door Gemeente Lisse

Meer sociale huurwoningen in Waterkanten.

De komende jaren bouwt Lisse verder aan woningen voor haar inwoners. Zo komen er op de locatie van de oude St. Josephschool zes vrijstaande woningen bij. En in de nieuwe woonwijk verrijst een appartementencomplex met circa 70 sociale huurappartementen en 40 eengezinswoningen. Zo wil Lisse voor meerdere doelgroepen woningen bouwen.....

Meer sociale huurappartementen

De gemeente Lisse, Woonstichting Stek en VOF De Waterkanten hebben nieuwe afspraken gemaakt voor de laatste fase van De Waterkanten in Lisse. In plaats van twee woontorens en vrijstaande woningen komt er dadelijk één woontoren met circa 70 sociale huurappartementen en 40 eengezinswoningen. In een eerder voorstel was nog sprake van 56 sociale huurappartementen, maar door inspanningen van de drie partners is het aantal sociale huurappartementen verhoogd. Hiermee gaat een belangrijke wens van de gemeente en veel van haar inwoners in vervulling.

Jeanet van der Laan, wethouder Lisse: ‘Ik ben blij dat we tot een nieuw programma zijn gekomen. Maatschappelijk verantwoord bouwen is blijkbaar mogelijk. Stek en VOF De Waterkanten zijn betrouwbare partners gebleken. Uiteindelijk bouwen we nu meer sociale huurwoningen dan eerder de bedoeling was.’

Het originele plan voor de laatste fase van de woonwijk dateert uit 2010. Dit plan kwam steeds verder onder druk te staan door stijgende bouwkosten. In het nieuwe plan bouwt Stek meer dan vijftien extra sociale huurwoningen, hiermee komt het aandeel sociale huurwoningen in de Waterkanten op 45% van het totaal aantal woningen. Waar eerder onder de woontorens een parkeergarage zou komen, gebeurt het parkeren straks rondom het appartementengebouw.

Sociale huur

Stek investeert extra geld in De Waterkanten voor meer sociale huurwoningen. Voor het hele gebied heeft Stek straks 151 woningen gesloopt en 167 nieuwe woningen toegevoegd. Dit is inclusief de 29 woningen van de reeds gebouwde appartementen van ‘De Bonte Specht’, Dit gebouw is ook onderdeel van de totale afspraken.

Planning

De plannen worden op dit moment uitgewerkt in tekeningen. In het eerste kwartaal van 2020 ontvangen omwonenden een uitnodiging om het ontwerp te bekijken. In het gebied komt een grote speeltuin. De gemeente vraagt omwonenden hierover mee te denken. Zij ontvangen hiervoor een uitnodiging. De sloop van de flats staat gepland voor het tweede kwartaal van 2021. Op zijn vroegst start de bouw na de zomer van 2021 en is de oplevering eind 2022. De gemeenteraad moet zich er nog wel over buigen.

Eerder verscheen: 6 vrijstaande woningen op voormalinge Josephschoolterrein.

Foto en tekst: gemeente Lisse.