Datum: 15-08-2020 - 05:58
08
jan
'20
Vrijwilligersprijzen uitgereikt op nieuwjaarsreceptie Lisse.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Vrijwilligersprijzen uitgereikt op nieuwjaarsreceptie Lisse.

Op maandag 6 januari  werden de jaarlijkse vrijwilligersprijzen uitgereikt. De Vrijwilligersprijs Individueel ging naar Peter Groeneveld, de Vrijwilligersprijs Groep was voor de Volksuniversiteit Lisse.  De uitreiking van de prijzen vond plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie die gehouden werd in het gemeentehuis.......

Vrijwilligersprijs Groep

De Vrijwilligersprijs Groep was voor de Volksuniversiteit Lisse. De gehele organisatie wordt geroemd vanwege de veelheid aan activiteiten door de jaren heen. De Volksuniversiteit Lisse is uitgegroeid tot een succesvolle organisatie, die zorgt voor een gevarieerd programma, waaraan ieder jaar weer een zeer groot aantal mensen deelneemt.
De prijs bestaat uit een oorkonde en cheque twv € 500,- om te investeren in de Volksuniversiteit.

Vrijwilligersprijs Individueel

De Vrijwilligersprijs Individueel ging naar Peter Groeneveld. Hij is de grote animator van het ‘creatief atelier’. Dit atelier is opgezet om mensen met een GGZ-achtergrond op een positieve en creatieve wijze een zinvolle dagbesteding te bieden. Peter Groeneveld leidt al meer dan 10 jaar vrijwillig een groep, waarbij met de tiffany-glastechniek mooie werken worden gemaakt.
Daarbij biedt hij tevens een luisterend oor en een veilige plek.
De onderscheiding bestaat uit een bronzen penning, een oorkonde en een cheque twv € 100,- om te investeren in het initiatief.

Vrijwilligersprijzen en Jeugdprijs

De vrijwilligersprijzen worden jaarlijks toegekend aan een persoon en groep personen die zich langdurig belangeloos en op zeer uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Lissese gemeenschap. Inwoners van Lisse konden tot en met half november mensen nomineren voor de prijzen. Voor de individuele prijs werden 3 personen genomineerd, voor de groepsprijs kreeg de gemeente 1 aanmelding. Voor de Jeugdprijs kreeg de gemeente geen nominaties, waardoor deze prijs dit jaar niet is uitgereikt.
De Adviescommissie, die bestaat uit vrijwilligers uit de Lissese gemeenschap, heeft de nominaties besproken. Bij de keuze heeft de Adviescommissie zich laten leiden door de opvallende prestatie van de vrijwilliger(sgroep), de duur van de inzet in jaren en de koppeling met de gemeenschap en beleving voor Lisse.

Foto's Corry Boxman Blik op Lisse. (BOL)