Datum: 11-08-2020 - 15:28
19
aug
'17
blik lisse nieuws tentendag tentennacht speeltuin SV Marijke natuur thema strand bos
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Tentendag en - nacht bij SV Marijke.

Terwijl de kinderen vanaf 13.00 uur langzaam (letterlijk) binnendruppelen, loopt secretaris Marjan Veldhoven nog snel met haar handdoek langs alle tafels en stoelen. Het buitje was gelukkig net voor 13.00 over Lisse getrokken en verder zag de weersvoorspelling er voor die middag goed uit...

Pappa's en mamma's brachten tenten, slaapzakken en proviand. Hoewel het maar om een nachtje ging, leek het bij sommigen wel op een week en ook bij het afscheid nemen werden de ouders lang uitgezwaaid. Het feest kon beginnen.


Dit jaar was gekozen voor het thema natuur. Er waren mooie raamschilderingen op het gebouw en ook bij de andere activiteiten was het thema leuk verwerkt. Overdag stond het strand centraal.
In het zand lag een fles verstopt. Deze was aangespoeld en was afkomstig van de jutter die nog op zee dobberde. Gelukkig is naast mail en whatsapp de flessenpost nog steeds een optie. In de brief stond aangegeven dat er 3 activiteiten gedaan konden worden.

1. Maak op de juttertafel je eigen bordje.
2. Zoek de zeeschatten en maak de puzzel.
3. Het strand is groot, ga daarom maar lekker bewegen.

De groep kinderen werd vervolgens in drieën gedeeld en kregen 2 begeleiders mee.

Veldhoven:

We hebben nog diverse spellen gedaan met als klapper 'beachbasketbal', waarbij de kinderen elkaars pot met water om moesten gooien....

Na een lekker hapje frites  direct van de tafel, werden de eerste kinderen rond de klok van 19 uur opgehaald. De avondploeg mochten daarna een wandeling maken naar het Keukenhofbos waar ze werden opgevangen door Moedertje Groen (enthousiaste deelnemer aan het nieuwe SBS6 programma 'boswachter gezocht' wat vanaf 1 september wordt uitgezonden).

Na terugkomst hebben alle kinderen een uilebal uit mogen pluizen.

Aansluitend nog  marshmallows smelten bij het kampvuur en een film tot besluit.

 

Dank aan Marjan Veldhoven voor informatie en foto's.