Datum: 09-08-2020 - 19:41
01
dec
'19
Twee muzikale feestavonden in Fioretti.(FOTO'S)
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Twee muzikale feestavonden in Fioretti.(FOTO'S)

De aula van het Fioretti College in Lsse was vrijdag 29 en zaterdag 30 november omgetoverd tot een sfeervolle kroeg. Da Capo verzorgde  spectaculaire muzikale avonden met veelzijdige, uiteenlopende genres onder de naam 'De vrienden van Da Capo live'. 

Hoewel de zaal op vrijdag niet geheel uitverkocht was, kon er zaterdag geen mens meer bij.
Gedurende de avond traden - zoals de titel al deed vermoeden - verschillende vrienden van Da Capo op, waaronder  Het 'Vrienden van Da Capo koor'. Het koor is pas een maand geleden geformeerd. trompettist Bas Duister trad als tweede vriend op. vertellen: Als 7 jarig jongetje wilde hij tuba spelen, maar er werd aangeraden met een kleiner instrument te beginnen, de trompet. En na 20 jaar speelt hij dat nog steeds.  Bas speelt bij Nederlands Blazers Ensemble, Sinfonia Rotterdam en Pelgrim Brass. Hij houdt vooral van het zoeken van uitdagingen, contrasten en kleur in zijn muziek.

Coverband Stiches was als tweede vriend uitgenodigd. Deze naam van de band komt voort uit het feit dat het allemaal studenten geneeskunde zijn. "Dat komt altijd van pas als er een dokter in de zaal nodig is."

Zij gaven o.a. een Medley van Let me entertain you, celebration en I want you back. Daarna speelde ze een cover van The pointer sisters (I’m So Excited) en een medley van de hits:  Hit me baby one more time, Survivor, Wannabe en You’re the one that I want
Zangeres Sietske Kleine Schaars vervolgde de rij van vrienden.

Na haar was het de beurt aan De Pretnoten, waarna direct de polonaise in de zaal werd ingezet. En zo werden het tweede bonte avonden met vele muziekstijlen. Mamma Mia, another brick in the wall, het dorp, de zee, ik heb je lief, Burlesque, Sterrenstof of Music was my first love. De muziek 'vloog alle kanten op'.

En in een echte kroegen mag een DJ natuurlijk niet ontbreken. Carlo Seijsener zorgde het laatste uurtje voor nog wat extra decibellen. 

Foto's van zaterdagavond worden later geplaatst.

Foto's Jan Wessels.