Datum: 30-05-2020 - 00:30

extra vak bovenaan geef elkaar de ruimte

29
nov
'19
Klaar met je lange haar? Doneer het voor een kinderpruik.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Klaar met je lange haar? Doneer het voor een kinderpruik.

Klaar met je lange haar, doneer het voor een kinderpruik op Wereldkankerdag (4 februari 2020) tussen 13-17 uur bij Adamas Inloophuis........

Doneer je haar

Per jaar verliezen zo’n 600 jonge kankerpatiëntjes hun haar door chemotherapie. Een haarwerk kan ervoor zorgen dat dit kind zich in elk geval aan de buitenkant niet anders voelt dan leeftijdgenootjes. Stichting Haarwensen maakt voor deze kinderen pruiken met echt haar. Wil jij jouw haar hieraan doneren? Tijdens Wereldkankerdag op 4 februari, tussen 13:00 – 17:00 staan bij Adamas kappers klaar om je lange lokken te knippen en je een gratis nieuwe coupe te geven.

Demi is blij met haar pruik

“Hallo ik ben Demi en ik ben 18 jaar oud. Dit jaar heb ik mijn derde haarwerk gekregen. Ik heb namelijk Alopecia sinds ik klein ben waardoor mijn haar uitvalt. Zoals altijd is hij weer super mooi!! Mijn eigen haar is heel erg donker geworden dus ik heb ook een wat donkerder haarwerk gekozen. Ik wil Stichting Haarwensen en natuurlijk alle donateurs ontzettend erg bedanken voor alles!"

Stichting Haarwensen

Het verliezen van haar heeft vaak een grote impact en met een kaal hoofd kan een kind zich minder zelfverzekerd voelen. Een mooi haarwerk kan ervoor zorgen dat een kind het zelfvertrouwen terugkrijgt en zich niet anders voelt dan leeftijdgenoten. Maar goede haarwerken zijn vaak erg duur en er wordt slechts een klein gedeelte door de verzekering vergoed. Stichting Haarwensen biedt deze kinderen de keuze uit een grote collectie haarwerken van hoge kwaliteit, zonder dat daaraan voor hen kosten verbonden zijn. De haarwerken worden gemaakt van echt haar.

Maak met jouw staart een ander blij

Verleden jaar konden wij stichting Haarwensen blij maken met 12 staarten. Zit die van jou er ook bij volgend jaar? Jouw staart moet wel minimaal 30 cm zijn en niet geverfd.

Waar: Adamas Inloophuis, Eugenie Previnaireweg 61, Nieuw-Vennep
Wanneer: op 4 februari Wereldkankerdag
Tijd: tussen 13 - 17 uur.
Aanmelden en meer info: www.adamas-inloophuis.nl/doneerjehaar en voor voor meest gestelde vragen www.haarwensen.nl/faq

Over het Adamas Inloophuis

Het Adamas inloophuis is een plek waar volwassenen en kinderen (vanaf 4 jaar) geconfronteerd met kanker, hun naasten of nabestaanden, uit de hele regio onvoorwaardelijk welkom zijn. Ze kunnen bij het inloophuis terecht voor informatie, lotgenotencontact, therapeutische begeleiding, creatieve en lichaamsgerichte workshops en uiteraard voor een luisterend oor. In het Adamas Inloophuis werken 110 vrijwilligers die 7.000 bezoeken begeleiden. In het oncologiecentrum van het Spaarne Gasthuis werken 20 vrijwilligers die jaarlijks 6.500 bezoeken begeleiden. Het Adamas Inloophuis is 100% afhankelijk van giften, donaties en subsidies. Jaarlijks is er € 300.000,- nodig om de gasten kwalitatief hoogstaande begeleiding en ondersteuning te bieden.