Datum: 07-06-2020 - 01:35

banner 5 juni gemeente 2

27
nov
'19
Gemeente Lisse en Stichting Fioretti ondertekenen overeenkomst 'Beekbrug'.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Gemeente Lisse en Stichting Fioretti ondertekenen overeenkomst 'Beekbrug'.

Wethouder Jeanet van der Laan en Kees Vreugdenhil (Stichting Fioretti)  ondertekenden dinsdagmiddag 26 november de overeenkomst voor de internationale schakelklas (Beekbrugschool),In januari 2020 verhuizen de Internationale Schakelklassen (ISK) naar Lisse!....

Zij gaan gebruik maken van het schoolgebouw in Ter Beek, waar voorheen de Beekbrugschool gevestigd was. De ISK bieden gedurende twee jaar voortgezet onderwijs aan.kinderen die de Nederlandse taal nog niet spreken, daarna stromen de kinderen in, in het reguliere onderwijs. Voor augustus 2016 volgden de anderstalige kinderen uit de Duin- en bollenstreek onderwijs aan de ISK in Leiden. Door de verhoogde asielinstroom kon de ISK in Leiden deze kinderen niet langer opvangen. Er moest toen op korte termijn een nieuwe locatie gevonden worden voor de kinderen uit de Duin- en Bollenstreek. Die locatie werd gevonden in Katwijk, met dien verstande dat deze locatie voor maximaal drie jaar beschikbaar zou zijn.

In de tussentijd gezocht naar een andere locatie met ingang van 2020. Deze locatie is gevonden in Lisse in het pand van de voormalige basisschool Beekbrug. De school wordt op dit moment verbouwd om het geschikt te maken voor voortgezet onderwijs.
Het college wil dit pand in eerste instantie voor vijf jaar beschikbaar stellen aan de ISK. Om de afspraken goed vast te leggen worden dinsdag 26 november om 16.00 uur overeenkomsten getekend tussen de gemeente en Stichting Fioretti Teylingen, die verantwoordelijk is voor de ISK.

Wethouder Jeanet van der Laan: “Deze kinderen hebben recht op goed onderwijs. Het is belangrijk dat kinderen met een andere moedertaal goed worden opgenomen in ons onderwijs. We gunnen hen de tijd om te wennen aan een volledig nieuwe situatie. Zeker ook omdat wij in onze regio veel arbeidsmigranten kennen van wie de kinderen een andere moedertaal hebben. Als wij als samenwerkende gemeenten samen met Stichting Fioretti Teylingen het verschil kunnen maken, dan doen wij dat graag.”

 Kees Vreugdenhil, bestuurder Stichting Fioretti Teylingen

“Wij zijn blij dat we de komende vijf jaar met enthousiasme onderwijs op deze nieuwe locatie kunnen geven aan deze doelgroep. De voormalige Beekbrugschool is een buitenkans. Het is een prachtig gebouw en met de verbouwing wordt het nog mooier. Wij vinden het belangrijk dat we deze groep leerlingen op kleinschalige wijze kunnen begeleiden. We zijn de gemeenten dan ook erkentelijk voor deze kans.”

Met dank aan José van Santen (gemeente Lisse) voor het aanleveren van foto's en tekst.