Datum: 07-06-2020 - 02:52

banner 5 juni gemeente 2

30
nov
'19
Leen en Bep van der Lee 60 jaar getrouwd.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Leen en Bep van der Lee 60 jaar getrouwd.

Op woensdag 27 november waren Leendert Klaas (Leen) van der Lee en Gijsberhta van der Lee -Landman (Bep) precies 60 jaar getrouwd. Op 13 november zijn ze in ondertrouw gegaan en op 27 november 1959 getrouwd.
Op 13 november kregen ze van de kinderen dan ook een versierde boog voor het huis en ontbijt op “bed”

Loco burgemeester Marjolein Steffens - van de Water van de gemeente Haarlemmermeer kwam het diamanten bruidspaar in Lisserbroek feliciteren. Bep is geboren 24-07-1937 (82 jaar), Leen zag op 11-09-1932 te Bennebroek het daglicht en is nu dus 87 jaar

In de zomer van 1954 hadden ze een uitje van de jeugdclub, een rondvaart op de Kagerplassen. Daarna vroeg Leen Bep mee uit. Twee jaar later( 1956) zijn ze verloofd. Leen werkte in de bouw  en kon een stukje grond op de Hillegommerdijk 59 bemachtigen. Daar stond de muziek vereniging en die was opgeheven.
Omdat de aanvraag van subsidie en goedkeuring van de tekeningen van het huis toen ook al even duurde, zijn ze na hun trouwen eerst, bij de beroemde huisjes op Het Hoogje gaan wonen, voor de Keukenhof. Willem van der Lee maakte als tuinarchitect de eerste tekeningen voor Keukenhof en werd later de directeur van de bloembollententoonstelling.

Eindelijk kon er in mei 1961 gewoond worden, het huis was af op Hillegommerdijk 59 in Lisserbroek en op 13 juni werd hun eerste dochter Marlies geboren, die eigenlijk Jessica moest heten, maar helaas: er moest vernoemd worden naar de Oma’s
Dus meteen 2 namen in 1 keer Maria en Liesbeth!

Er zijn 4 prachtige Kinderen geboren aan de Hillegommerdijk. Marlies, Leno en als ( verassing ) de tweeling Jessica en Robin.
Regelmatig verbouwde Leen het huis, omdat er weer een kamertje bij moest komen.
Alweer 24 jaar geleden werd het eerste kleinkind geboren. Leen en Bep hebben nu al totaal 7 kleinkinderen.

Leen mocht al vroeg in de VUT, hij had bouwkunde gestudeerd. De kinderen hebben dus heerlijk kunnen “profiteren” van een jonge vader in de VUT, die alles dat hij bedacht kon maken, timmeren en schilderen.

Bep heeft altijd in de zorg gewerkt, deed dat met veel plezier. Het was toen al hard werken in de zorg. 6 Uur opstaan, iedereen verzorgen, naar huis en dan weer terug naar het werk. Dus dubbele diensten draaien.

Hobbies.

Dochter Jessica: "Mijn ouders hebben vanaf dat ik me kan herinneren aan toneel gedaan. Hun toneel club was op Kaageiland. Na een jaar vol lol en oefenplezier, waren er 3 toneel uitvoeringen. Altijd uitverkocht!
En als jong meisje was ik, samen met mijn broer Robin, trots als ik in de zaal de complimenten hoorde dat mijn vader en moeder zo goed konden toneel spelen."

Een herinnering van alle kinderen, onze kampeer vakanties.

Met de auto en de tent op vakantie. 4 Kinderen achterin gepropt en dan naar Frankrijk. Het zonnetje opzoeken. Jessica: "Mijn vader en moeder spaarden vakantie dagen. We gingen altijd 1 maand weg.
Naar boerencampings, waar soms niet eens een douche was. Dan zette je gewoon overdag jerrycans water in het zonnetje en daarmee waste je jezelf 's avonds.
Wij hebben daar geleerd tevreden te zijn met wat je heb. Geen luxe vermaak, wij bouwden onze eigen vlotten en maakten zelfgemaakte hengels.We hadden veel contact met de Fransen om ons heen."

Jessica vervolgt: "In de avond was er altijd een kampvuur en deelden mijn ouders Hollandse kaas en pinda’s uit. Ook had mijn vader een gitaar bij zich en leerde ons liedjes. Bij het kampvuur op de prairie…..
Mijn moeder had bandjes met opnames van leuke en spannende verhalen bij zich, elke avond wee een nieuw verhaal."

De aangetrouwde familie moest even wennen,maar de meesten zijn ondertussen overstag, kamperen is 'genieten' Jessica: "Jezelf opladen voor het komende werkjaar, ja dat deden mijn ouders echt goed."

Met dank aan Jessica Quarre.

Zelf iemand in het zonnetje zetten?

Kent u mensen in Lisse of Lisserbroek die 25/50 of 60 jaar getrouwd zijn? Laat het Blik op Lisse weten.Je vader en moeder, opa en oma, oom en tante of  buurman en buurvrouw. Blik op Lisse besteedt daar graag aandacht aan. (foto's en een tekst) Tip Blik op Lisse. Stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.