Datum: 13-08-2020 - 17:19
27
nov
'19
Nieuwe seniorenbus in gebruik genomen.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Nieuwe seniorenbus in gebruik genomen.

Seniorenbus Lisse en Stichting de Paraplu hebben zaterdag 23 november de nieuwe seniorenbus in gebruik genomen. De officiële handelng werd verricht door twee klanten van de bus. Zij monteerden het taxibord. De elektirsche bus  vervangt het vorige, acht jaar oude exemplaar..........

Voor ouderen met een vervoersprobleem is er in Lisse de Seniorenbus. Deze dienstverlening is een prettige en comfortabele manier om van deur tot deur te worden gebracht.

Godfried Helwig over het succes van de seniorenbus: "De Seniorenbus Lisse voorziet in een groeiende behoefte. Steeds meer ouderen maken gebruik van deze vrijwilligersdienst. Toen de seniorenbus een aantal jaren geleden begon, hadden we 20 ritten in de week. Nu zijn dat er ruim 100 per week. Nu rijden we ongeveer 20.000 kilometer per jaar; daar komen jaarlijks ongeveer 2000 kilometer bij." Volgens hem zijn de klanten zeer tevreden over de stiptheid: De bus zou eerder op de afgesproken tijd voorrijden dan de regiotaxi.

Meer info:

Om gebruik te maken van de Seniorenbus, belt u minimaal een dag tevoren tussen 08.30 en 12.30 uur naar de telefoondienst 06-83535859. Nadat u telefonisch bent ingeschreven, wordt u door de chauffeur van de dag op de juiste dag en tijd thuis opgehaald en later op de dag weer teruggebracht naar uw huis. De bus rijdt elk kwartier van 8.30 tot 17.15 uur.

De kosten van een enkele rit binnen Lisse en Lisserbroek zijn € 1,75 per persoon. Die kosten dienen contant afgerekend te worden bij de chauffeur. Een enkele rit net buiten de gemeentegrens van Lisse kost € 3,50 per persoon. We rijden inwoners van Lisse en Lisserbroek voor deze prijs naar Sassenheim, Voorhout, Warmond, Hillegom en De Zilk.

Als u zeer regelmatig gebruikmaakt van de Seniorenbus, kunt u door ons ingeroosterd worden, zodat u niet steeds hoeft te bellen voor een afspraak. Voor meer informatie kunt u bellen naar de coördinatoren van de bus: Rien Jongman, 414200/06-49744132 of Johan van Zoest, 415521/06-53630009.

Vrijwilligers vervoeren met de bus senioren uit Lisse binnen de gemeente en naar omliggende plaatsen. Nieuwe chauffeurs zijn altijd welkom.

De aanschaf van de nieuwe, milieuvriendelijke seniorenbus is mede mogelijk gemaakt door giften van fondsen en bijdragen van plaatselijke adverteerders, waaronder Baaij fresh - VDSD verzekeringen en Sportcentrum de Waterkanten.