Datum: 30-05-2020 - 02:04

extra vak bovenaan geef elkaar de ruimte

25
nov
'19
Aanstaande bruidsparen enthousiast over trouwlocatie Tespelduyn. (FOTO'S)
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Aanstaande bruidsparen enthousiast over trouwlocatie Tespelduyn. (FOTO'S)

Vanuit de hele streek kwamen aanstaande bruidsparen een kijkje nemen bij Landgoed en golfbaan Tespelduyn te Noordwijkerhout. Daar werd hen op zondag 24 november tijdens de open trouwlocatieroute alles verteld over de mogelijkheden van 't Landhuys en 't Koetshuys..........

Een stel uit Katwijk gaat meer locaties bezoeken. Zij zoeken naar een locatie waar ook buiten getrouwd kan worden, omdat ze in de zomer willen gaan trouwen: "En de sfeer zag er wel leuk uit op de foto's en daarom dachten we: we gaan er even kijken." Voor hen is - na het vastleggen van de datum - de locatie topprioriteit. Een ander stel komt uit Leiden en had op Tespelduyn al eens eerder een bruiloft gehad: "We vonden het hier gewoon mooi."

Linda Verlaan en Joryck Verweij gaan 16 oktober trouwen. Ook hun datum ligt al vast bij Tespelduyn. Als Noordwijkerhoutse kende Linda.de locatie en de mensen: "Dat geeft ons een goed gevoel. Toen mijn vader 50 werd hebben we hier ook al een feest gehad.

Ook Yvonne Hogenberg en Frans Kriek namen een kijkje. Zij wonen sinds kort in de nieuwbouwwijk naast Tespelduyn en waren van tevoren een keer gaan lunchen om de sfeer letterlijk en figuurlijk te proeven. Zij houden 14 februari hun feest: "Lekker makkelijk, zo dichtbij."

Hein en Denise komen uit Zandvoort en kennen elkaar ongeveer 9 jaar: "Wij gaan hier 19 september trouwen. Toen we hier een tijdje geleden langs kwamen zag het er al sfeervol uit en voelde het meteen goed. We hebben gisteren besloten dat het deze locatie gaat worden. Vanaf nu gaan we alles regelen." Zondag konden Hein en Denise alvast het aansnijden van de bruidstaart oefenen.
Hierna volgde een echte sabrage. Dit is een traditionele, enigszins ceremoniële manier om een champagnefles te openen. Met  het blad van de sabel slaat de bruidegom de kurk van de fles. Michael Bartels mocht dit proberen, terwijl zijn aanstaande bruid Marise Borst naast hem stond. De Zilker sloeg in één keer raak.