Datum: 16-02-2020 - 19:29
19
nov
'19
Puzzelwedstrijd in de Huiskamer. (+FOTO'S)
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Puzzelwedstrijd in de Huiskamer. (+FOTO'S)

Laat ik alvast verklappen dat het een succes was. De avond begon met een kop thee of koffie in de felverlichte Huiskamer van de Meerkoet. Normaal gesproken doen we daar graag aan sfeerverlichting maar die vlieger kon vrijdagavond niet opgaan. De  teams hadden licht nodig......

Er stonden keurig tien tafels klaar met de namen van het team erop geplakt zodat ze zich daar konden voorbereiden op de strijd. De puzzel was verpakt in krantenpapier, zodat niemand alvast kon spieken op internet. 

Even na 8 werd het startsein gegeven. Proppen krantenpapier werden aan de kant gegooid en de puzzelstukjes op tafel gestort. En dan begint het sorteren. Het werd een stuk stiller in de Huiskamer. De spanning nam toe. Het is toch ook best wel een wirwar van 1000 stukjes en plaatjes. De van Haasteren puzzels die knap ingevuld.


In het begin bleef men nog zitten maar naarmate de avond vorderde gingen meer mensen staan. Het werd warmer en gelukkig werden we daarin bijgestaan door de organisatoren die met koffie en thee langskwamen. Er werden ook vreemde vragen gesteld. Zo werd er naarstig gezocht naar harige onderbenen en was er de grote vraag of de kinderen compleet waren. En waar is degene die rookt toch gebleven? Al met al een heel gepuzzel.
Rond kwart voor 11 steeg er een gejuich op van één van de tafels. En ja hoor. We hadden een winnaar. Onder groot applaus werd de wisselbeker aan team ‘Past Precies’ overhandigd. En we wachten nu natuurlijk met smart op een revanche.

Enkele teams zijn nog doorgegaan voor de tweede en derde plaats. De rest ging zich ontspannen met een hapje een drankje.

Tekst met dank aan Annette Troost.