Datum: 28-01-2020 - 14:55
22
nov
'19
Karen Kammeraat komt naar de bieb met lezing Gewoon goed
Geschreven door Bibliotheek Bollenstreek

Karen Kammeraat komt naar de bieb met lezing Gewoon goed

Donderdag 28 november van 20:00 – 21:30 uur geeft Karen Kammeraat in de bibliotheek van Lisse een lezing over haar boek Gewoon goed. Duurzaam omgaan met beperkte grondstoffen is iets waar steeds meer mensen bij stil staan. Alleen hoe kun je met winkelen en boodschappen doen bijdragen aan een mooiere wereld?......

Via een succesvolle crowdfunding campagne lanceerde auteur Karen Kammeraat onlangs de Gewoon Goed koopgids. Hierin laat ze zien dat het makkelijk én leuk is om op een verantwoorde manier je aankopen te doen.

Vraag jij je wel eens af waar, hoe en door wie de producten die je koopt gemaakt zijn? Vind je het geen fijn idee dat kinderen misschien hebben meegewerkt aan je kleding of je chocoladereep? Of is juist het klimaat iets waar jij je zorgen over maakt? Wil je best bijdragen aan een beter milieu en arbeidsomstandigheden door de juiste spullen te kopen, zolang het maar in je leven en je budget past? Dan is deze lezing van schrijfster Karen Kammeraat over haar boek Gewoon Goed echt iets voor jou!

Maak zelf de wereld een beetje mooier

Met Gewoon Goed worden consumenten op een leuke en laagdrempelige manier aan het denken gezet over wat ze kopen en worden ze op weg geholpen naar duurzamere producten en winkels. Je krijgt antwoord op vragen als: Welke duurzame afwegingen kun je maken? Hoe herken je producten die bijdragen aan een mooiere wereld? Waar vind je ze?

Het boek is verdeeld in vijf delen. In het eerste deel worden algemene zaken behandeld en lees je de definitie van duurzaamheid. Daarna krijg je informatie over eten, kleding en verzorging en producten die je in en om het huis gebruikt. Tot slot sluit Karen het boek af met stof tot nadenken. Denk aan columns die je kunnen inspireren om verdere stappen te zetten. In de koopgids worden ook handige websites genoemd waar je duurzame producten kunt vinden, zodat je meteen in actie kunt komen.

Karen Kammeraat (1971) studeerde Industrieel Ontwerpen en Internationale Samenwerking. Ze is al 25 jaar bezig met een zoektocht naar duurzame producten. Karen is de oprichter van Stichting EerlijkWinkelen, een database met duurzame winkels in meer dan 60 steden, die door duizenden consumenten gebruikt wordt. Het boek Gewoon Goed is de kroon op het werk voor EerlijkWinkelen en gebaseerd op alle ervaringen en kennis die ze de afgelopen tien jaar heeft opgedaan. Karen vertelt: “Duurzame producten moeten leuk, lekker en betaalbaar zijn en het kopen ervan moet in ons drukke leven passen. Als we allemaal onze kleine bijdrage leveren komen we samen een heel eind.”

Locatie: Bibliotheek Lisse
Tijden: 20:00 – 21:30 uur
Kosten: € 5,00 leden | € 7,50 niet-leden
Aanmelden via www.bibliotheekbollenstreek.nl