Datum: 06-06-2020 - 10:19

banner 5 juni gemeente 2

05
nov
'19
Kikker en leerlingen Josephschool planten tulpen in Keukenhof.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Kikker en leerlingen Josephschool planten tulpen in Keukenhof.

Kikker (van Max Velhuijs) heeft dinsdagochtend 5 november met hulp van kinderen van de kindercampus Joseph uit Lisse tulpenbollen geplant in Keukenhof. Tuinman André Beijk vertelde Kikker en de kinderen alles over het planten van tulpen, waarna ze zelf in actie mochten komen en de bollen in de grond werden gezet......

Het veldje met tulpen wordt in het voorjaar onthuld met een speciaal Kikker evenement. Ook verschijnt in het voorjaar het kartonboek ‘Een verrassing voor Kikker’. In het boek leren kinderen samen met Kikker hoe een bol in een tulp verandert.

Kikkerdag in Keukenhof

Het planten van de tulpen is een vooraankondiging voor een Kikkerdag in Keukenhof in het voorjaar. Keukenhof staat dan een woensdag lang in teken van Kikker. Het veldje met tulpen wordt onthuld en er zijn optredens en activiteiten. En natuurlijk is Kikker hoogstpersoonlijk aanwezig. Ook verschijnt in het voorjaar in samenwerking met uitgeverij Leopold het boek 'Een verrassing voor Kikker'. In het kartonboek leren kinderen samen met Kikker hoe een bol in een tulp verandert.

Paradijs voor kinderen

“Keukenhof is een feest voor het hele gezin”, aldus Tom Schreuder, commercieel manager. “Kinderen kunnen genieten in de speeltuin, dieren aaien in de dierenweide en een speurtocht volgen. Een Kikkerdag maakt een bezoek aan Keukenhof nog leuker en een speciaal boek van Kikker over een tulp is heel bijzonder!”

In Keukenhof worden de komende maanden zeven miljoen bloembollen geplant die in het voorjaar tot bloei komen. Het park is in 2020 geopend van 21 maart tot en met 10 mei.

Foto's met dank aan Jan Wessels.