Datum: 06-06-2020 - 09:34

banner 5 juni gemeente 2

04
nov
'19
Wedstrijdverslagen Les Boules Fleuries: Volgende week moet het gebeuren
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Wedstrijdverslagen Les Boules Fleuries: Volgende week moet het gebeuren

Na drie nederlagen stond Lbf 1 voor een uiterst moeilijke taak in de Nationale Pétanque Competitie. De tegenstander was deze zaterdag titelkandidaat PUK 2 uit Haarlem, dat tot nu toe alle wedstrijden had gewonnen. In het team van PUK stonden spelers die tot de landelijke top behoren en zelfs Europees kampioen bij de veteranen zijn geweest......

Toch wist Lbf1 één tripletpartij te winnen dankzij het uitstekende spel van Koos van Dijk, Leroy Dijkman en Carl Romijn. De einduitslag was 1-7. Het ontbreekt niet aan teamgeest en inzet, maar tot nu toe zijn de tegenstanders gewoon beter. De spelers van PUK moesten na afloop toegeven dat het een zwaar bevochten zege was geweest, want Lbf was in drie partijen heel dicht bij een overwinning. Maar volgende week moet het gebeuren; in Nieuwerkerk aan de IJssel wordt er gespeeld tegen het 1e team uit Lekkerkerk dat ook nog geen enkele wedstrijd heeft gewonnen. Worden dan de eerste wedstrijdpunten binnengesleept?


Lbf 2 heeft ook zijn vierde overwinning behaald. Les Pointeurs 2 uit Alphen aan de Rijn moest het onderspit delven; het werd 6-2 voor Lbf2, dat fier de ranglijst aanvoert. Tot nu toe werd telkens met grote cijfers gewonnen, maar schijn bedriegt. Telkens weer moet er hard gewerkt worden . Dromen over een kampioenschap mag, maar in werkelijkheid zal er nog veel moeten gebeuren.

(Zie ook de site van de NJBB )

Tekst met dank aan Huug Tielemans
Voorzitter/PR Les boules fleuries