Datum: 06-06-2020 - 08:32

banner 5 juni gemeente 2

04
nov
'19
Wedstrijdverslagen Hisalis dames 1 en heren 1.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Wedstrijdverslagen Hisalis dames 1 en heren 1.

Hieronder de wedstrijdverslagen van Hisalis heren 1 en dames 1 van dit weekend......

Strawberries kan niet op tegen stabiel Heren 1 Hisalis: 4-1 voor Hisalis

Heren 1 Hisalis ontving het eerste team van Strawberries uit Driehuis in regenachtige omstandigheden in Lisse. Het team van Tabe Roggeveen ging vliegend uit de startblokken: Deniz de Jong scoorde fraai uit de rebound de 1-0 en kort daarna zorgde Maarten de Wit voor de 2-0. Sven Cozijn maakte de 3-0 met zijn sleeppush bij de strafcorner, zodat Hisalis met een riante voorsprong de rust in ging.

Na rust kwam er meer evenwicht in de wedstrijd en ook Strawberries kreeg scoringskansen. Op het moment dat Cozijn na een harde bal op zijn been op de grond lag werd het spel door de arbitrage niet stilgelegd maar maakte Strawberries gebruik van de situatie door de 3-1 te maken tot ongenoegen van Hisalis. In het derde kwart leek de thuisploeg al de 4-1 te scoren maar er zat een voetje van een Hisalis aanvaller tussen dus het doelpunt werd afgekeurd. De Wit had nog een mooie actie langs de achterlijn richting doel maar de hoek was veel te klein om te kunnen scoren dus de keeper van de bezoekers kon deze aanvalspoging wegschoppen.

In het laatste kwart kreeg Hisalis nog veel kansen: van Schieveen kreeg een zeer scherpe pass diep langs de zijlijn onder controle maar zijn voorzet werd niet verzilverd door de Hisalis aanvallers. De keeper van de Strawberries had veel goed reddingen maar ook vlogen regelmatig ballen van de drijfnatte sticks langs en over het goal in plaats van er binnen. Deniz de Jong had nog enkele gevaarlijke doelpogingen met fraai jongleerwerk met bal dansend op de stick maar hij werd afgestopt door de taaie verdedigers. De latere “man of the match”Jurriaan Beelen had enkele snelle rushes langs de rechterlijn tot diep in de cirkel maar dit leidde niet tot meer doelpunten.

In de slotfase nam Hidde Kuiper nog een harde pass goed aan diep aan de linkerkant. Na het passeren van twee verdedigers gaf hij de bal voor op Maarten de Wit die keurig de 4-1 hoog in het net pushte wat tevens de verdiende eindstand was.

Foto’s H1: Auke Hoekstra

FIT verslaat Dames 1 Hisalis thuis in de slotfase: 2-3

Hisalis begon de wedstrijd goed: het was mooi hockeyweer en het team was gemotiveerd om de stijgende lijn van de laatste weken voort te zetten.

Tegenstander FIT uit Amsterdam Noord startte met volle druk, maar dat wist Hisalis vooralsnog goed te pareren. Toch wist FIT als eerste te scoren: 0-1. In het tweede kwart kreeg Hisalis een strafcorner mee. Tess van Bochove sloeg hard op doel maar de keeper wist deze bal te stoppen. Benice Wielinga speelde de bal in de rebound echter snoeihard op de plank in de rechterhoek voor de gelijkmaker: 1-1.

Dit zorgde voor extra energie en Hisalis ging op jacht naar het volgende doelpunt. FIT wenste daar echter begrijpelijkerwijs niet aan mee te werken en maakte het Hisalis steeds moeilijker om de bal goed rond te blijven spelen.

Na rust scoorde Anne van Tol de 2-1 vanuit de strafcorner. Hisalis zette minder druk om de voorsprong vast te houden. Middenvelder Zoë Duivenvoorden kreeg haar duim tussen twee sticks moest noodgedwongen een stapje terug doen. Fit maakte gebruik van dit gemis en scoorde de gelijkmaker. De bezoekers zetten Hisalis steeds meer onder druk en maakten ook de 2-3 zodat deze wedstrijd helaas verloren ging voor de thuisploeg.

 Verslag D1: Gemma Wijling 

Foto’s D1 : Sam Hoekstra

Caroline van den Bosch

PRCOM HC Hisalis.....