Datum: 29-05-2020 - 12:00

extra vak bovenaan geef elkaar de ruimte

05
nov
'19
Teams Liusna aanwezig op minitoernooi in Katwijk. (FOTO'S)
Geschreven door Sabine in 't Veld

Teams Liusna aanwezig op minitoernooi in Katwijk. (FOTO'S)

Zaterdagochtend 1 november, 9 uur, de jongste leden startten hun eerste wedstrijdje in Katwijk, waar het 2e minitoernooi van dit seizoen plaats vond. Een leuk clubje meiden van rond de 7 a 8 jaar startte.
Met z’n vieren in het veld, serveren, pass, vangen en gooien (niveau 3). Wat deden ze het leuk en wat waren ze enthousiast......

Steeds 2 helftjes spelen, 4x 2 in 2 uurtjes tijd. Ondanks dat de meeste meiden klein van stuk zijn, zaten de power en de wil er prima in. 4,5 punt mee terug naar Lisse en een mooie derde plek in de mini competitie op dit moment!

Daarna volgden 3 teams van niveau 4. Dit spel gaat al meer naar echt volleybal toe.
De meiden van liusna 2 haalden dit toernooi 7 punten binnen. Ze speelden al erg goed bovenhands en de focus straalde eraf. Voor iedere bal werd keihard gewerkt!

In de poule van de meiden van liusna 3 was de tegenstand erg groot, dit gold voor zowel het spel als in lengte van de kinderen aan de andere kant van het veld.
Ze hebben goed laten zien hoe je moet samenspelen en lol kan hebben tijdens het spel.

Het team van liusna 1 is een gemengd team , die allen nieuw zijn in dit niveau op de toernooien. Zij moesten nog wennen aan elkaar en aan het spel op deze manier.
Helaas hebben ze de meeste wedstrijdjes verloren, maar wel bij een aantal aardig dichtbij gekomen.
Hierdoor kwam er veel en meer plezier in het spelen. Eerste wedstrijd verloren met 10-12 en 10-13, de tweede met 13-7 en 18-8 verloren, de derde gelijk gespeeld met 21-5(gewonnen) en 13-9 (verloren). De laatste verloren met 10-7 . Zij hebben dit toernooi dus 1 set gewonnen, wat een prestatie!
Die set heeft de dag gemaakt! 

Sabine in 't Veld, Volleybalvereniging Liusna.

Foto's met dank aan Monique de Geus.