Datum: 07-07-2020 - 13:28

banner 5 juni gemeente 2

12
nov
'19
Modelspoorbeurs bij de Nachtegaal.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Modelspoorbeurs bij de Nachtegaal.

Op zaterdag 16 november a.s. wordt voor de twaalfde keer in de Tulpenzaal van restaurant „De Nachtegaal” weer de halfjaarlijkse Modelspoorbeurs Lisse (MBL) georganiseerd. Liefhebbers van modelspoortreinen, eigenaren van een modelbaan en hobbyisten die diorama’s of kerstdorpen bouwen, kunnen op deze beurs hun hart ophalen.....

U bent vanaf 10:00 uur van harte welkom en kan dan tot 15:00 uur op uw gemak kijken, kopen en mogelijk ook ruilen. De toegang is gratis.

De Modelspoorbeurs Lisse heeft intussen een vast plekje weten te veroveren op lange lijst van evenementen die de gemeente Lisse rijk is. Voor veel liefhebbers en hobbyisten is deze beurs intussen een begrip geworden. De Modelspoorbeurs Lisse wordt twee keer per jaar gehouden, te weten in de maanden november en maart. Het is een kleinschalig en regionaal evenement, daardoor is het altijd gezellig druk. Intussen kennen veel mensen elkaar en worden de pas aangeschafte waren onder het genot van een kopje koffie, al dan niet met wat lekkers erbij, onderling besproken. Het evenement wordt georganiseerd door vrijwilligers en liefhebbers van modelspoortreinen.

De meeste bezoekers komen uit het gebied tussen Leiden en Haarlem, de Bollenstreek dus, maar bij navraag bleek, dat er steeds meer bezoekers van buiten de Bollenstreek komen. De beurscommissie verheugd zich ook in de toename van het aantal jonge bezoekers. De beursorganisatie heeft de afgelopen zomer niet stil gezeten. Om de informatievoorziening te verbeteren is er een website in het leven geroepen.. Daarin vindt u de meest actuele informatie van de Modelspoorbeurs Lisse. De beursorganisatie streeft ernaar deelnemers uit te nodigen, die samen met elkaar een zo gevarieerd en uitgebreid assortiment aanbieden.

Eén van de deelnemers is de NZH Hobbyclub uit Haarlem, zij tonen o.a. een Märklin oldtimerbaan in schaalgrootte H0. Ook kan u bij één van de leden van de NZH Hobbyclub uw locomotief of trein gratis laten testen of door een specialist tegen een vriendenprijsje laten nakijken en repareren. Vanzelfsprekend kan u ook bij de deelnemers informatie verzamelen over uw eigen modelbaan of treinen. Tevens bestaat de mogelijkheid inlichtingen in te winnen van de modeltreinen en treinspullen die bij u wellicht nog op zolder staan. Nieuwsgierig geworden? Stap gerust eens binnen en neem uw (klein)kinderen mee.

Het adres van restaurant „De Nachtegaal” is Heereweg 10 in Lisse. Aan te raden is met het openbaar vervoer te komen. Het restaurant is met de haltes van Arriva voor de deur dus goed te bereiken. Bus 50 (Leiden Centraal Station - Haarlem Station), Bus 361 (Sassenheim Station - Schiphol Airport) en Bus 90 (Lisse De Nachtegaal - Den Haag Centraal Station). Automobilisten kunnen hun auto bij het restaurant en op het bedrijventerrein „Meer en Duin” er tegenover gratis parkeren.

Foto's zijn bij vorige beurs gemaakt.