Datum: 05-06-2020 - 18:01

extra vak bovenaan geef elkaar de ruimte

07
okt
'19
Wedstrijdverslagen Les Boules Fleuries: moeizame start.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Wedstrijdverslagen Les Boules Fleuries: moeizame start.

In mei van dit jaar werd het 1e team van Les boules fleuries kampioen en promoveerde het naar de op een na hoogste afdeling van de Nationale Pétanque Competitie (NPC). Inmiddels is de competitie weer van start gegaan. Veertien zaterdagen tot eind maart wordt er door vier teams van Lbf gestreden om het kampioenschap in hun afdeling......

Het gepromoveerde 1e team gaat het moeilijk krijgen, want deze afdeling leunt tegen de top van Nederland aan. Handhaven is ons doel volgens de captains van het team, Rob van der Zwet en Koos van Dijk.
Nadat de eerste wedstrijd tegen Midi Delft met 6-2- was verloren, moest Lbf 1 afgelopen zaterdag op het eigen boulodrome strijd leveren tegen Les Mille Iles uit Zuid-Scharwoude . Het werd een spannende wedstrijd met uitzicht op een gelijk spel. Jammer genoeg ging de laatste partij verloren, zodat uiteindelijk werd verloren met 5-3. Toch was captain Rob van der Zwet niet ontevreden. “We zijn in de eerste wedstrijd niet weggespeeld en tegen Les Mille Iles hebben we zelfs goed gespeeld. We moeten reëel zijn: er staan ons nog 12 zware wedstrijden te wachten en het zal een hele klus worden ons te handhaven op dit hoge niveau”. Lbf 2 doet het prina: 2 gewonnen partijen. Lbf 3 en 4 moeten nog op stoom komen.

(Zie ook de site van de NJBB )

Tekst met dank aan Huug Tielemans
Voorzitter/PR Les boules fleuries