Datum: 05-06-2020 - 16:55

extra vak bovenaan geef elkaar de ruimte

07
okt
'19
Acht korpsen in actie bij de Regionale Brandweerwedstrijden in Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door Gidie

Acht korpsen in actie bij de Regionale Brandweerwedstrijden in Noordwijkerhout. (foto's)

Op zaterdag 5 oktober organiseerde Brandweer Noordwijkerhout de Regionale Brandweerwedstrijden. De wedstrijdlocatie was het bloembollenbedrijf Van der Slot op de 's-Gravendamseweg. Ter plaatse moest men een tractorbrand in een bollenschuur, waar mogelijk chemische stoffen aanwezig waren, blussen en was er een slachtoffer die gered diende te worden.....

Op deze dag werden acht ploegen van diverse brandweerkorpsen uit de regio beoordeeld op hun kennis en vaardigheden.

De Regionale Brandweerwedstrijden bestaan uit drie voorrondes. De wedstrijd van afgelopen zaterdag in Noordwijkerhout was de derde en laatste voorronde, voordat de finalewedstrijd op 26 oktober in Oegstgeest gehouden gaat worden. Het korps van de Brandweer Noordwijkerhout had zich al geplaatst voor deze finale door de voorronde in Stolwijk te winnen.

Brandweerlieden van Katwijk, Voorhout, Rijnsburg, Lisse, Nieuwveen, Reeuwijk, Ter Aar en de ploeg van Beheer & Onderhoud met brandweermensen uit verschillende korpsen, zij allen streden afgelopen zaterdag om een plek in de finale.

Het in scene gezette incident moest bestreden worden binnen een bepaalde tijd en op de best mogelijke manier. De brandweerlieden werden door juryleden beoordeeld en aan het eind van de dag werd in de brandweerkazerne van Noordwijkerhout de prijsuitreiking gedaan en werd het team van Beheer & Onderhoud als winnaar gehuldigd. (zie foto)

Blik op Noordwijkerhout was met foto's aanwezig bij de inzet van de brandweer Lisse. Foto's prijsuitreiking PR.
tekst met dank aan Gidie Vogels, Blik op Noordwijkerhout.