Datum: 05-06-2020 - 18:25

extra vak bovenaan geef elkaar de ruimte

06
okt
'19
Loes Dockheer totaal verrast tijdens Gluren bij de Buren.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Loes Dockheer totaal verrast tijdens Gluren bij de Buren.

Mevr. Loes Dockheer doet al vijf jaar mee als gastvrouw voor het evenement Gluren bij de buren. Ook deze editie liet ze niet voorbijgaan en dus was haar woonkamer weer omgebouwd tot theater. Gelukkig stonden er genoeg stoelen, want de aanloop - vooral bij de laatste voorstelling - was erg groot..........

Dockheer nodigt gewoonlijk de buurt uit om zeker bij de laatste voorstelling aanwezig te zijn. Zelf is ze kunstenaar en dus was het direct bij binnenkomst kijken naar de tentoongestelde (keramische) werken. Achterin haar kamer had zij haar werk uitgestald op de zogenaamde weggeeftafel: Dockheer: "Ik maak heel veel keramiek en verkoop veel op kunstmarkten maar wil de andere werkstukken graag weggeven." Ieder mocht een eigen vrijwillige financiële bijdragen doen.

Saxcuse Me.

Er werd opgetreden door Saxcuse me, een saxofoonkwartet bestaande uit vier muzikale vrienden die als doelstelling hebben om de veelzijdigheid van de saxofoon te laten horen. Daarom omvat het repertoire van het kwartet uiteenlopende muziekstijlen. Van klassiek tot swing met een tango tussendoor!

Yvonne Martens is niet alleen één van hen, ze is ook lid van de werkgroep dementievriendelijk Lisse. Zij reikte op zaterdagmiddag 5 oktober een lintje uit aan gastvrouw Loes Dockheer. Dit vanwege haar inzet voor dementie Martens: "We krijgen steeds meer met dementie te maken en ik denk dat alle aanwezigen hier wel iemand kennen die ervaringsdeskundigen is. Wij willen jou nu in het zonnetje zetten als dementievriendelijke Lisser."
Dockheer zelf was totaal verrast: "Ik zag wel een meneer met een grote bos bloemen aankomen, maar dacht dat hij straks ergens naar toe zou moeten. Dit zag ik niet aankomen, maar ik vind het wel heel bijzonder."

Dockheer verzorgde haar dementerende moeder. Ze verzorgt echter nog steeds alle communicatie voor het huis waar ze woonde en schrijf de nieuwsbrieven voor de naasten en professioneel betrokkenen van deze instelling.
Van daaruit heeft zij zich laten inspireren om dementie in haar kunst om te zetten.

Dementievriendelijk Lisse wil het uitreiken van het speldje een terugkerend evenement laten worden voor de inwoners van Lisse die zich extra inzetten voor dementie. Kent u iemand die zich inzet voor mensen met dementie? Zet hem/haar in het zonnetje. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

samenstelling werkgroep

Werkgroep Dementievriendelijk Lisse bestaat thans uit: Yvonne Martens, Coby Tijssen, Corinne van Rooijen, Gerrit te Beest, Jan Paul Geerts, Monique de Rooij, Erwin Roks en Hanneke Kortekaas. ; Kijk voor meer informatie op de website.