Datum: 05-06-2020 - 18:49

extra vak bovenaan geef elkaar de ruimte

05
okt
'19
Leerlingen Fioretti Lisse en Hillegom zetten zich in voor goede doel.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Leerlingen Fioretti Lisse en Hillegom zetten zich in voor goede doel.

Op vrijdagochtend 4 oktober sportten 500 leerlingen van Fioretti Lisse en Hillegom veel geld bij elkaar. Op de eerste vrijdag van oktober vieren Fioretti College Lisse en Fioretti College Hillegom ieder jaar de St Franciscusdag. Hoe?.....

Door brugklassers te laten sporten en klassenstrijd te leveren voor een goed doel. Dit jaar wass Adamas Inloophuis het goede doel.

De St. Franciscusdag van Fioretti

Fioretti betekent letterlijk de bloemetjes van Franciscus van Assisi. Fioretti laat leerlingen groeien en bloeien. Net als Fioretti begeleidt Adamas gasten d.m.v. activiteiten om hun veerkracht weer te (her)vinden. Om te ze laten groeien en bloeien. “Adamas is een fantastische organisatie en past ook goed bij onze visie hoe wij leerlingen hun kracht laten vinden”. Daarnaast merken we dat donateurs van de kinderen het fijner vinden een lokaal goed doel te ondersteunen”, aldus Tamara Rijnbeek, gymdocent Fioretti College Lisse.

Om de deuren van Adamas open te houden is ieder jaar ruim €300.000 nodig. “Dat 500 brugklassers hardlopen, sporten, zwemmen, spelletjes spelen en fanatieke klassenstrijd aangaan is super mooi. Niet alleen voor het geld dat ze hebben opgehaald, maar vooral dat ze beseffen voor wie ze het doen en wat kanker kan doen met kinderen en volwassenen”, zegt Annelies Osinga, leidinggevend Coördinator Adamas Inloophuis.

Take Care colleges

Op 23 en 24 september gaf Adamas gastcollege’s Take Care aan de brugklassers die voor het goede doel gaan sporten. “ Ze weten nu waar ze voor sporten Daarnaast is het mooi om kanker bespreekbaar te maken, want kinderen worden er ook al veel te vaak mee geconfronteerd” vervolgt Annelies. “Tijdens de gastcolleges gebeurden er mooie dingen. Leerlingen spraken uit dat zij geraakt zijn door kanker in hun omgeving, maar ook hoe ga je als vriend(in) om met een klasgenootje die met kanker is geconfronteerd”

Tekst met dank aan Annelies Osinga.
Foto's: Jan Wessels.