Datum: 07-06-2020 - 00:28

banner 5 juni gemeente 2

03
okt
'19
Burgemeester opent ontmoetingscentrum Langeveldshof.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Burgemeester opent ontmoetingscentrum Langeveldshof.

Burgemeester Lies Spruit heeft woensdagmiddag 2 oktober het nieuwe Lissese ontmoetingscentrum Langeveldshof geopend. Zij deed dit door een grote ballon met confetti kapot te prikken, in aanwezigheid van acht mensen van het team van LangeveldsHof en de kunstenaars van Plan4/de Oude School.....

Het was een mooi moment na een lange tijd van voorbereiding. Langeveldshof zou al meer dan vijf jaar geleden starten op de bloembollenkwekerij van de familie Langeveld, maar vond uiteindelijk haar plek binnen cultureel centrum de Oude School aan de Heereweg in Lisse, waarvan Iet Langeveld eigenaar is samen met Wout Ruigrok.

Blij en trots 

Tijdens de opening gaf Iet aan dat ze blij en trots waren dat de dagbesteding er was en kon beginnen. Karin Kuiper van Langeveldshof legde uit dat Langeveldshof eerst vier dagdelen open gaat, maar dat ze het aantal dagen snel hoopt uit te breiden. Er zijn al deelnemers uit Lisse en daarbuiten aangemeld en de ochtend van de opening zijn de eerste deelnemers al hartelijk ontvangen.


Langeveldshof biedt opvang, gezelligheid en structuur voor mensen die ondersteuning goed kunnen gebruiken. Het is een beschutte omgeving waar mensen actief bezig kunnen zijn met wat zij leuk vinden. Er zijn veel mogelijkheden, bijvoorbeeld op het gebied van tuinieren, koken of bakken en creativiteit. Mensen worden deelnemer als ze het fijn vinden om weer onder de mensen te zijn, structuur nodig hebben of ondersteuning nodig hebben bij het ontwikkelen of behouden van vaardigheden. Sommige mensen komen naar Langeveldshof als zij op een wachtlijst staan bij een verzorgingstehuis. Het ontmoetingscentrum staat open voor alle leeftijden.

Bijzonder is dat iedere deelnemer die dat wil de beschikking over een eigen tuintje krijgt. Samen met vrijwilligers kan men daar vanaf komend voorjaar een bollen-, bloemen-, of groentetuintje aanleggen. Men kan natuurlijk ook gewoon alleen genieten van de tuin, zonder te tuinieren. Er wordt bij Langeveldshof regelmatig geschilderd of muziek gemaakt. Voor het programma wordt samengewerkt met de kunstenaars van Plan4/de Oude School. Ook wordt regelmatig bewogen en wordt samen lekkere dingen klaargemaakt, bijvoorbeeld voor de eigen gezamenlijke lunch.
Deelnemers komen wekelijks een halve dag of meer naar Langeveldshof.

Donderdagmiddag Open Middag bij het Hof

Vanaf november zal Langeveldshof op donderdag een periode Open Middagen organiseren. Op deze middagen is iedereen welkom. Je hoeft dan geen vaste deelnemer van Langeveldshof te zijn om
terecht te kunnen voor leuke activiteiten en gezelligheid. Per activiteit wordt een bedrag van 2 euro 50 gevraagd als bijdrage aan de kosten.
Binnenkort wordt meer bekendgemaakt over dit Open Middag programma van Langeveldshof.
Meer informatie kun je vinden op www.langeveldshof.nl

Eerder verscheen: 2 Oktober officiële opening Langeveldshof.

Namens Blik op Lisse maakte Arja Luijk foto's van de opening.