Datum: 06-06-2020 - 08:52

banner 5 juni gemeente 2

30
sep
'19
Wedstrijdverslagen Hisalis.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Wedstrijdverslagen Hisalis.

Hieronder de wedstrijdverslagen van Hisalis heren 1 en dames 1 van dit weekend......

Heren 1 Hisalis wint met 2-1 thuis van Woerden

Hisalis was nog maar net begonnen aan de wedstrijd toen in een onbewaakt moment de spits van Woerden in de rebound na een strafcorner in de derde minuut de 0-1 scoorde. Woerden legde volle druk op Hisalis maar door rustig op te bouwen kwam de thuisploeg langzaam weer tot eigen spel. Meerdere strafcorners voor Hisalis volgden maar de keeper van Woerden was in uitstekende vorm en wist de ballen op alle mogelijke wijzen uit zijn doel te slaan en te schoppen. Inmiddels speelden de teams in de stromende regen wat zorgde voor de nodige glijpartijen en gemiste passes. Hisalis keeper Pim Vreeken had nog een fraaie redding op de doorgebroken spits van Woerden en voorkwam een verdere voorsprong voor Woerden. Langzamerhand luket het Hisalis om de wedstrijd naar hun hand te zetten. De vanaf het middenveld opkomende Boudewijn Broersen sloeg de bal keihard in de cirkel, waar Hidde Kuiper attent de rebound van de keeper oppakte en de 1-1 op de plank legde. Woerden reageerde direct en haalde een strafcorner, Vreeken schopte de gevaarlijke bal met uitgestrekt been weg en Sven Cozijn werkte uiteindelijk de bal weg. In de slotfase van de eerste helft kwam Sam Hoekstra goed door de verdediging van Woerden heen, maar werd door zijn te late verdediger omver gekegeld voordat hij in de cirkel was, helaas werd dit slechts bestraft met een groene kaart. Invaller van de Jongens A1 Ties Flippo kreeg zijn speelminuten en draaide goed mee in het team.

De tweede helft werd beheerst door Hisalis en het was wachten op nog een doelpunt om dat te bevestigen. Toch werd het geduld van team, coach en toeschouwers nog lang op de proef gesteld omdat de keeper van Woerden alle aanvallen nog steeds wist te pareren.

In de slotfase van de verregende wedstrijd kwam er opnieuw een goede aanval over de linkerkant van het veld door Hisalis. Aanvaller Jurriaan Beelen zette een tandje snelheid bij in de cirkel en gaf vanaf de achterlijn een harde moeilijke pass voor om de Woerden verdediging eindelijk te kunnen passeren. Spits Sam van Tol kreeg de harde voorzet kundig onder controle en wist de 2-1 in te tikken tot opluchting van het team en publiek. Maar Woerden zette alles op alles om toch in ieder geval nog 1 punt te halen, zodat het nog een zenuwslopende slotfase werd waarbij Hisalis zich op eigen helft liet vastzetten door het aanstormende Woerden. Gelukkig deed de verdediging van Hisalis zijn werk goed en door de regen gingen ook nog allerlei ballen anders dan verwacht, zodat uiteindelijk Hisalis met de verdiende winst het veld afging.

 Foto’s H1: Auke Hoekstra

Dames 1 Hisalis speelt gelijk thuis tegen Purmerend: 1-1

Op een herfstige zondag stapte het eerste dameselftal van Hisalis vol vertrouwen het veld op. Na een goede voorbereidende training vrijdag en een goede voorbespreking over wat het team waarschijnlijk kon verwachten, was Hisalis er klaar voor. Uit eerdere wedstrijden tegen Purmerend was bekend dat dit team een goede scoop in huis heeft waar zij effectief gebruik van maken

Na het fluitsignaal begon de thuisploeg scherp en creëerde vele kansen die helaas niet verzilverd werden. De welbekende scoop van Purmerend werd inderdaad vaak gegeven, maar door de goede voorbereiding wist Hisalis hier goed op te anticiperen waardoor de bezoekers er weinig voordeel uit konden halen. Met een stand van 0-0 gingen de teams de rust in.

In het derde kwart begon Hisalis het spel meer te domineren. Na een mooie aanval via korte passes op links speelde Nerissa Heemskerk de bal van de linkerbuik van de cirkel naar Tess van Bochove op de rechterbuik van de cirkel. Van Bochove haalde snoeihard uit en dit resulteerde in de 1-0. Direct hierna zette Purmerend volle druk en behaalden zij een strafcorner. Deze benutten ze goed waardoor het 1-1 werd.

In het vierde kwart zette Hisalis alles op alles om de winst binnen te slepen: de spits haalde een strafcorner en na veel gerommel in de cirkel viel hier toch een doelpunt door Veerle de Nes, 2-1. Helaas vond de scheidsrechter dat wij als eerste een overtreding hadden gemaakt en keurde het doelpunt af zodat de stand 1-1 bleef. Purmerend kreeg slechts een groene kaart. In de laatste minuten ging het spel over en weer, maar Purmerend wist door een sterk staande verdediging van Hisalis geen doelpunt meer te scoren. Hisalis streed tot de laatste minuut om alsnog de winst binnen te halen, maar het bleef bij een gelijkspel.

Verslag D1: Linde de Haas, Foto’s D1: Auke Hoekstra

Caroline van den Bosch
PRCOM HC Hisalis.....