Datum: 03-07-2020 - 16:33

banner 5 juni gemeente 2

27
sep
'19
Kortebaan Lisse met bijzonder sterk deelnemersveld. (FOTO'S)
Geschreven door HDV Lisse

Kortebaan Lisse met bijzonder sterk deelnemersveld. (FOTO'S)

Veel toppers van het huidige seizoen stonden donderdag 26 september aan de start van de kortebaan in Lisse. De 24 paarden vormden samen een bijzonder sterk deelnemersveld waarbij Doc Holiday het meest in het oog sprong. De regerend Nederlands Kampioen won zijn laatste koers zo overtuigend dat hij samen met pikeur Manon Pools de te kloppen combinatie was.....

Doc Holiday domineert al twee jaar het kortebaanseizoen. Vorig jaar won hij vier kortebanen, werd Nederlands Kampioen en pakte de titel ‘paard van het jaar’. Het lijkt er sterk op dat de ruin van de Stal Meiden van Assum deze prestatie gaat overtreffen. Ook dit jaar staat de teller op vier zeges en opnieuw haalde hij de nationale titel binnen. De manier waarop hij  in Enkhuizen won was dusdanig overtuigend dat een nieuwe overwinning en daarmee de koppositie in het klassement ‘paard van het jaar’ binnen handbereik liggen.

Topvorm

Concurrentie was er volop. De paarden uit de stal van Jaap van Rijn zijn momenteel in topvorm en lopen bijna elke kortebaan bij de laatste vier. Archange de Jiel en Chief One kunnen het seizoen van de kersverse kampioenspikeur John de Leeuw nog mooier maken. Lindsey Pegram komt met de snelheidsduivels Southwind Raptor en Eliot Charisma aan de start. Beiden zijn nauwelijks door de concurrentie te verslaan. Alleen galoppades (en die maken ze beiden helaas regelmatig) konden een overwinning verstieren.

Met Blackpearl Trans R (2012) en Viking Cehere (2017) kwamen ook twee oud-winnaars in actie op de Heereweg. Voor beiden moest een goede klassering mogelijk zijn. Pikeur Ruud Pools won vorig jaar in Lisse. Hij kwam aan de start met Gerson Boko en Go Star.

Later deel 2.

Foto's zijn gemaakt door Arja Luijk..