Datum: 07-06-2020 - 00:49

banner 5 juni gemeente 2

25
sep
'19
Daan Segers opent kermis 2019 in stijl.
Geschreven door HDV Lisse

Daan Segers opent kermis 2019 in stijl.

Daan Segers (13 jaar) opende dinsdagmiddag de kermis in stijl. Drie dagen lang kan jong en oud genieten van weer een grote, goed gevulde kermis met te gekke attracties, spannende spellen en lekkere snacks. Van de opening zelf werd natuurlijk ook een bijzonder moment gemaakt.......

Dit jaar hebben we voor de opening van de kermis jong -Da Capo- talent Daan Segers opgetrommeld. Hij is 13 jaar oud en speelt al bijna de helft van zijn leven bij Da Capo op de kleine trom(mel). Sinds kort loopt hij ook mee met de senioren van de Show en Marchingband, oftewel de drumfanfare.
We konden zijn kunsten dan ook allemaal bewonderen tijdens de Taptoe van afgelpen zaterdag. De Taptoe die dit jaar een speciaal jubileum vierde. Voor de 40e keer was de Taptoe te zien en te horen in onze Feestweek.

De Taptoe, hoe werkt dat eigenlijk?

Voor degenen die nog nooit naar de Taptoe zijn geweest. Daan legt het één keer uit: “Bij de Taptoe komen verschillende korpsen die na elkaar een mooie show aan het publiek laten zien. Aan het eind is er ook een finale waar een aantal gezamenlijke werken worden gespeeld.” En dat is zeker niet gemakkelijk. Helemaal omdat hij iets jonger is moet hij grote passen zetten om met de volwassenen mee te lopen. Maar dat gaat inmiddels hartstikke goed.

Foto's met dank aan Rob v.d. Linden.

Volgens Daan was het zeker moeite waard om te komen kijken: “De shows zijn leuk om naar te kijken en de finale is heel mooi. En voor de jongeren is het zo leuk omdat ook Jong Da Capo komt spelen met de twirlsters ervoor.”