Datum: 09-07-2020 - 20:06

banner 5 juni gemeente 2

04
okt
'19
Uit je BOL gaan met....Dionne Scheepmaker.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Uit je BOL gaan met....Dionne Scheepmaker.

De  rubriek waar steeds andere bekende mensen uit Lisse en Lisserbroek aan het woord komen. Zij beantwoorden een aantal vragen over zichzelf.
Dit keer is het de beurt aan .....Dionne Scheepmaker.

Van wie ben je er een?

Ik ben er één van Han en Marijke. Mijn vader is een échte Lisser, geboren en getogen in de Ruyterstraat. Mijn moeder is een Lisserbroekse. Zij woonden samen in de van Speykstraat flatjes. Toen ik onderweg was besloten zij een huis te kopen aan de andere kant van de brug. 

Je jeugdjaren: hoe kijk je daarop terug?

Ik kijk met een glimlach terug naar mijn jeugdjaren. Ik was altijd al aan het ontdekken. Als kind was ik altijd buiten aan het spelen. Als puber kattenkwaad uithalen in Lisserbroek met basisschool vriendinnen, een dierenopvang met gewonde muisjes die wij vonden, veel lachen, maar ook serieus huiswerk maken op Uitermeer, headbangen en bands kijken in de Magnifiosi…dat was een mooie tijd!

Een ontroerend, emotioneel moment uit je leven.

Mijn droom was om in een mooi warm land te wonen om duikles te gaan geven en later een eigen hostel te starten. Ik werkte keihard om mijn droom te realiseren, want daar is spaargeld voor nodig. Mijn vrienden, vriendinnen, familie en collega`s zei ik gedag. Ik verscheurde mijn vaste contract, verkocht mijn auto en ook groette ik Haarlem waar ik 5 jaar met veel plezier had gewoond. Op mijn 24ste was het tijd om mijn droom achterna te reizen. Ik leerde Spaans, woonde in een appartement met uitzicht op zee, reed in een oude Volkswagen Kever, behaalde mijn sky dive brevet, maakte vrienden voor het leven die een taal spraken die ik eerst niet eens verstond, haalde mijn laatste duikbrevetten die nodig waren om duikinstructrice te kunnen zijn én raakte verslaafd aan surfen. Pats boem; daar zat ik dan….in een ziekenhuisbed in de woonkamer bij mijn ouders in Lisserbroek. Door een heftig surfongeluk was ik genoodzaakt om terug te gaan naar Nederland. Ik heb jaren gerevalideerd en veel pijn gehad (mentaal en fysiek). Nog steeds kan ik er soms van balen dat dit is gebeurd, maar het meest ontroerende is de steun die je uit alle hoeken van de wereld ontvangt.

Waar kennen wij jou van in Lisse?

Sinds 2 ½ jaar werk ik met heel veel plezier als buurtwerker bij WelzijnsKompas. Ik fiets geregeld door Lisse om met inwoners in gesprek te gaan over verbeteringen in hun buurt op sociaal vlak / welzijnsniveau. Ook hoor ik de Lissers vaak roepen: ‘je staat weer in de krant’ of ‘ik zag weer een bericht voorbij komen op Facebook’. Ik bedacht ‘speed daten voor vriendschap’ en ben bij vele dialoogtafels aanwezig geweest. Daarnaast ben ik aanwezig bij Zwemmaatjes, organiseer ik buurtonderzoekjes en wandel ik wel eens mee met de Wandel Je Fit Groep.

Ochtend- of avondmens?


Uitslapen is niks voor mij en ik ben vaak tot laat op; waarom duurt een dag maar 24 uur?

Waar kunnen we je voor wakker maken?

Voor gezellig samen zijn met vrienden en vriendinnen. Dat mag en kan wat mij betreft op elke dag en op elk tijdstip. Door alle drukke agenda`s, baby`s, verhuizingen zien we elkaar veel minder dan een aantal jaren geleden.

Hoe ziet je ideale vakantie er uit?

Cultuurshocks, duiken, uitdagingen, lekker eten, zon, natuur, het internet dat zo langzaam is dat je niet eens zin heb om er gebruik van te maken, verse kokosnoten om daar het sap uit te drinken, dichtbij de lokale bevolking komen.

Hoe duurzaam ben je?

Ik vind het belangrijk om rekening te houden met het milieu. Daarom loop altijd zonder een plastic zakje te pakken door de supermarkt met losse broodjes, als dochter van een uitbeender heb ik 17 jaar geen vlees gegeten en eet ik nu nog steeds maar heel af en toe vlees. Ik zit veel vaker op de fiets dan in de auto. Ook doe ik ieder jaar mijn best om zoveel mogelijk duiken te maken om plastic uit de zee te plukken. Kleding koop ik vaak tweedehands en op reis support ik de lokale bevolking….niet de multinationals die hun (all inclusive) resorts neer ‘planten’. Thuis ben ik zuinig met energie; consuminderen vind ik leuk en interessant.

Wel zit ik veel in een vliegtuig.

Wat wil je zeker nog doen? De zogenaamde to do list.

Ik wil heel graag nog een keer gebarentaal leren.

Wat wil je evt. nog kwijt dat hierboven nog niet vermeld staat?

Mocht je het leuk vinden om andere inwoners uit Lisse en omgeving te leren kennen; neem dan gerust contact met mij op. Het is namelijk zo gaaf dat er zoveel wordt georganiseerd in Lisse, voor ieder wat wils. Ik ben daar ontzettend dankbaar voor, want er is voor iedereen een plek!

Welke  bekende (man/vrouw) voor Lisse(rbroek) heeft Dionne Scheepmaker genomineerd?