Datum: 16-02-2020 - 21:06
16
sep
'19
Wedstrijdverslagen super sunday bij Hisalis.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Wedstrijdverslagen super sunday bij Hisalis.

Hieronder de wedstrijdverslagen van Hisalis heren 1 en dames 1 van dit weekend......

Heren 1 Hisalis geeft kleur aan Super Sunday met 2-0 winst op Soest

Het was een stralende Super Sunday bij hockeyvereniging Hisalis, alle seniorenteams speelden thuis waardoor het de hele dag gezellig druk was met hockeyers en toeschouwers die genoten van de wedstrijden en van de zon. Heren 1 ontving het eerste herenteam van Soest op eigen bodem. In verband met de onbespeelbaarheid van het eerste veld van Hisalis moest uitgeweken worden naar veld 2.

Hisalis begon voortvarend en zette veel druk op de tegenstander. Al snel werd de opkomende Boudewijn Broersen van achteren met de stick gehaakt door een te trage verdediger van Soest. Dit leverde een groene kaart op voor Soest dat daardoor enige tijd met 10 man in het veld stond. Hisalis profiteerde en na een snelle aanval over links werd aanvaller Deniz de Jong bereikt, die met een fraaie schijnbeweging de bal achter de keeper van Soest neerlegde: 1-0.

De tweede helft werd het overwicht van Hisalis langzaam duidelijker. Diverse aanvallen werden opgezet maar deze strandden slechts in schoonheid: alleskunner Dirk Jan Remmerswaal werkte zich langs drie verdedigers en maakte een koprol over de uitgekomen keeper die zijn doelpoging blokkeerde. Sprinter Jurriaan Beelen doorkruisde diverse malen het veld op topsnelheid maar de bal kwam niet onder volledige controle. Maarten de Wit kwam solo richting doel Soest maar hij werd onderuit geschoven wat slechts een strafcorner opleverde die er niet in inging.

In de slotfase kreeg Hisalis een strafcorner mee, de sleeppush van Sven Cozijn werd vakkundig gestopt door de keeper van Soest. De reboudslag van Boudewijn Broersen landde ook op diens legguards maar Broersen wist de teruggekomen bal opnieuw nog hard voor het doel langs te slaan waarbij die kogel via een verdediger van Soest alsnog op de doelplank eindigde 2-0.

Bruno Juray stopte nog zeer effectief de doorgebroken spits van Soest met een zuivere stickverdedigings actie zodat de eindstand 2-0 voor Hisalis bleef. Aanvoerder Broersen werd tot Man of the Match verklaard. Een zakelijke, degelijke overwinning waarbij eigenlijk door Hisalis nog een paar doelpunten meer gescoord had moeten worden.

Foto’s H1: Auke Hoekstra

Dames 1 Hisalis verliest met 1-3 van Shinty

Afgelopen zondag kwam Dames 1 van hockeyclub Shinty uit Driebergen op bezoek bij Hisalis. De wedstrijd begon voor Hisalis wat stroef. Na een paar mooie reddingen van invalkeepster Lieve Omvlee, viel helaas het eerste doelpunt aan de verkeerde kant: 0-1 voor Shinty. Met deze stand ging Hisalis de rust in.

In de tweede helft herpakte Hisalis zich snel en begon feller te spelen. Na een paar minuten kreeg Hisalis een strafcorner die goed benut werd met een tip-in van Famke Kuiper, na deze actie stond de stand weer op gelijke hoogte: 1-1. Helaas kon Hisalis deze stijgende lijn niet doorzetten in het 4de kwart. Ondanks de tomeloze inzet van het team van Hisalis eindigde de wedstrijd in 1-3 winst voor Shinty.

Verslag D1: Lindy Out, Foto’s D1: Sam Hoekstra

 

Caroline van den Bosch
PRCOM HC Hisalis.....