Datum: 30-05-2020 - 02:08

extra vak bovenaan geef elkaar de ruimte

15
sep
'19
Lisser Kaninefaten laten zien wat de natuur allemaal te bieden heeft.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Lisser Kaninefaten laten zien wat de natuur allemaal te bieden heeft.

Scoutinggroep de Lisser Kaninefaten hield zaterdag 14 september haar jaarlijkse open dag. Niet leden worden uitgenodigd om kennis te maken met de scoutinggroep die gehuisvest is op de hoek Spekkelaan - Loosterweg Zuid. Een mooie locatie, verstopt in het bos.........

Dorenda Schoorl was één van de vele aanwezige vrijwilligers van de Kaninefaten. Het leek of ze overal actief betrokken was. Dit was echter haar tweelingzus Marjolein. Om het familieplaatje compleet te maken: Haar moeder ontving de kinderen die langs kwamen. Na hun aanmelding konden de kinderen een aantal activiteiten doen. Dorenda: " De kinderen kunnen waterbeestjes vangen. Lekker buiten zijn en spelen met water en even kijken wat de natuur allemaal te bieden heeft. Ook hebben we een aantal knutseldingen zoals lekker vingerverven." De verftafel stond binnen, maar werd vanwege het mooie weer al snel naar buiten verplaatst.

Even verderop zijn kinderen met een challenge bezig: de zogenaamde 'Bambox'. Wie kan van bamboestokjes de langste brug tussen 2 stoelen maken? Het was een nieuw onderdeel bij outdoor workshop. Andere onderdelen blijven ieder jaar terugkomen, zoals het kampvuur. Dat blijft altijd trekken.