Datum: 25-02-2020 - 01:39
11
sep
'19
Programma Gluren bij de buren is bekend.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Programma Gluren bij de buren is bekend.

Het programma is rond. Het eerste exemplaar van de folder "Gluren bij de Buren werd woensdagmiddag 10 september uitgereikt aan Carla Kieft, bestuurslid van SARL, een van de hoofdsponsoren van het evenement. (Het fonds dat het culturele leven in Lisse en het toerisme naar Lisse steunt).De Andere hoofdsponsor is het Ondernemersfonds Lisse.......

Huiskamerfestival 'Gluren bij de buren' wordt voor de vijfde keer gehouden. De voorbereiding wordt gedaan door een werkgroep bestaande uit: Leomiek de Vroomen, Wil Hogenbosch, Hans Hogenbosch, Stella Teunissen, Nienke Wessel, Ben José van der Aart, Jose van der Aart en Gerard Boon). Zij werken vanuit de doelstelling: een cultureel festival ten behoeve van het bevorderen van de sociale samenhang.

En zo zullen er zaterdagmiddag 26 optredens en op zondag 33 optredens verzorgd worden op 57 adressen. Er worden drie voorstellingen per middag gehouden. Iedere voorstelling duurt ongeveer 30 minuten. Er zijn wisselende begintijden. Het is dus verstandig om thuis alvast een route uit te stippelen.

Zaterdagmiddag 5 oktober zal het festival om 13:00 uur geopend worden in de hal van de Poelmarkt met een optreden van a capella koor De Gele hoed.Zaterdag kan er gegluurd worden in de Poelpolder, zondag 6 oktober in de andere delen van het dorp. Op beide dagen wordt om  13.15 uur gestart en duren de activiteiten tot 17.30 uur. 

Grote diversiteit.

Er treden amatateurartiesten op. Allerlei grotere en kleinere zanggroepen en koren. Er is popmuziek, een accordeon-trio, een harp, jeugdtheater, jazzmuziek, barokmuziek, een troubadour, piano, saxofoons, gitaarmuziek, maar ook beeldende kunst: portretschilderijen, keramiek en schilderen met bijwas.

Gaat u luisteren naar De merels en de Kerels, La douce France, De lekke band, het ongerief of Onder de maan?

In 2018 werden er, net als in 2017, zo'n 4000 bezoeken afgelegd.

Programma en meer informatie

Er zijn bijna 11.000 programmafolders gedrukt. Vanaf 16 september gaan deze in Lisse huis-aan-huis verspreid worden. Geen folder ontvangen? Ze komen ook te liggen in de bibliotheek, het gemeentehuis, de volksuniversiteit en bij de VVV.

Alle informatie is ook te vinden op de website, waarop ook het laatste nieuws zoals programmawijzigingen te vinden is.
Ook kunt u kijken op  Facebook. 

Een aanrader is een bezoek te brengen bij één van de optredens van Jazz goes on.. Bekijk het artikel in de agenda.