Datum: 25-02-2020 - 00:19
10
sep
'19
Dichtbundel feestelijk uitgereikt in bibliotheek.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Dichtbundel feestelijk uitgereikt in bibliotheek.

Van 9 t/m 13 september hebben de wekelijkse Taalcafés van de Bibliotheek Bollenstreek een ‘feestelijk’ taalcafé in verband met de week van de alfabetisering. Dit is hèt moment om het Taalhuis in het zonnetje te zetten. Dit jaar hebben de Taalcafé deelnemers met elkaar een dichtbundel samengesteld......

Deze werd tijdens de bijeenkomsten van de taalcafés op maandag 9 september door vrijwilliger Mart aan alle deelnemers uitgereikt in de bibliotheek van Lisse.

De dichtbundel is geschreven aan de hand van het thema van de week van de alfabetisering, namelijk: durf te dromen. Alle taalcafés hebben in het voorjaar hard gewerkt aan allerlei soorten gedichten. Van elfjes tot haiku’s en verschillende rijmschema’s. Op ieder taalniveau kun je wel een gedicht maken. Er zijn gedichten gemaakt over het thuisland (dromen over vroeger), over hoe men het hier vindt in de Bollenstreek en over toekomstdromen en plannen in Nederland. Door te spelen met de taal leren de deelnemers nieuwe woorden en invalshoeken van het Nederlands en beleven ze ook plezier aan het leren van de taal, wat helemaal past in de doelstelling van de taalcafés.

Het voorwoord van de dichtbundel is geschreven door Geke van Velzen (directeur-bestuurder van Stichting Lezen&Schrijven) en het dankwoord door directeur Hans Portengen van bibliotheek Bollenstreek.

Dank aan Debora Neys voor het aanleveren van de foto's.