Datum: 25-02-2020 - 01:14
09
sep
'19
Wedstrijdverslagen start competitie Hisalis.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Wedstrijdverslagen start competitie Hisalis.

Hieronder de wedstrijdverslagen van Hisalis heren 1 en dames 1 van dit weekend......

Heren 1 Hisalis zet Zeewolde uit weg met 0-6 

De hockeycompetitie is weer gestart en het eerste Herenteam van Hisalis vertrok naar een nieuwe tegenstander: Zeewolde, gedegradeerd uit de tweede klasse. De ploegen moesten even aan elkaar wennen, maar na een goed kwartier werd de score van het seizoen door Hisalis geopend uit de rebound van een strafcorner door debutant uit de jeugd Sam van Tol.

De rest van de eerste helft wist Zeewolde Hisalis nog van zich af te houden, maar in de tweede helft maakte Boudewijn Broersen al snel de 0-2 met een scherp geplaatste bal uit de strafcorner. Daarna liep de score gestaag op: Hidde Kuiper maakte de 0-3 met een snelle slag uit de draai die de keeper van Zeewolde verraste. Matthijs Wijling speelde attent de bal uit de rebound van de keeper op de plank en noteerde de 0-4.

Hisalis zette Zeewolde vast op de eigen helft en kon aanval na aanval opzetten. Sven Cozijn passte vanaf de middellijn de bal zuiver op Maarten de Wit. Die kwam vanaf linksvoor de cirkel in gesprint en sloeg de bal in de beweging hard in de kruising: 0-5. De tegenstander werd wat moedeloos van het steeds beter spelende Hisalis. De uitslag werd nóg fraaier toen Boudewijn Thuis vanuit het achterveld met een prachtige pass Kuiper wist te bereiken, die vervolgens spectaculair met een sliding de bal achter de keeper van Zeewolde wist te tippen. Met deze 0-6 uitslag kon coach Tabe Roggeveen tevreden met zijn team de overwinning vieren.

Foto’s H1: Auke Hoekstra

Dames 1 Hisalis pakt 1 punt na overwicht in wedstrijd tegen Loenen: 2-2 

Onder leiding van de nieuwe trainercoach Cas Dame trad het eerste dameselftal van Hisalis in Loenen aan voor de eerste wedstrijd in de hockeycompetitie.

Hisalis startte gedreven en zette volle druk op de tegenstander. Loenen leek geen antwoord hierop te hebben waardoor de bezoekers veel kansen kregen, die vooralsnog niet verzilverd werden. Uiteindelijk wist Loenen toch een paar keer uit te breken en er kwam een gevaarlijke voorzet van de linkerachterlijn richting tweede paal . Maar Hisalis keeper Laura Vos wist de hoge bal met een snoekduik uit haar doel te tikken.

Hierna kreeg Hisalis aan de andere kant van het veld meerdere strafcorners mee, waarbij de eerste door Tess van Bochove hard in de rechterhoek geslagen werd: 0-1. Niet veel later was het weer raak, opnieuw Tess van Bochove sloeg de bal zo hard in dat de deze via de legguards van de Loenense keeper het doel in vloog. Met deze 0-2 voorsprong voor Hisalis gingen beide ploegen de rust in.

Na rust leken de kansen te keren; nu was het Loenen dat aandrong en Hisalis raakte de controle over het spel kwijt. Keepster Laura Vos verrichtte nog meerdere reddingen, maar twee uitbraken van Loenen werden toch omgezet in doelpunten tegen. Hisalis streed tot de laatste minuut om alsnog de volle winst binnen te halen maar moesten uiteindelijk toch genoegen nemen met gelijkspel: 2-2.

Verslag D1: Laura Vos

Caroline van den Bosch
PRCOM HC Hisalis.....