Datum: 07-06-2020 - 07:47

banner 5 juni gemeente 2

07
sep
'19
Uit je BOL gaan met....Franz van Sluis.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Uit je BOL gaan met....Franz van Sluis.

De  rubriek waar steeds andere bekende mensen uit Lisse en Lisserbroek aan het woord komen. Zij beantwoorden een aantal vragen over zichzelf.
Dit keer is het de beurt aan .....Franz van Sluis.

Van wie ben je er een?

Ik ben een zoon van Jan en Louise van Sluis, geboren in Amsterdam West 70 jaar geleden. Heb de Horeca, brood en banket bakkers school gevolgd en 38 jaar gastheer geworden. Met veel plezier kijk ik terug naar de 14 jaar ober/ kelner van de Nachtegaal van Lisse geweest te zijn.

Je jeugdjaren: hoe kijk je daarop terug?

Heb een vrij rustig en normale jeugd gehad, samen met mijn zus zijn wij in Adam opgevoed en ben naar het buitenland vertrokken toen ik 19 jaar was: jaartje Liverpool, jaartje Keulen en 14 jaar Oostenrijk.

Een ontroerend, emotioneel moment uit je leven.

Heb in Oostenrijk de nationaliteit aangenomen en voor mijn neus werd mijn Hollandse paspoort door geknipt en kreeg toen behoorlijke kriebels in mijn buik, ben ik nooit vergeten.

Waar kennen wij jou van in Lisse?

14 jaar De Nachtegaal van Lisse gewerkt, 2 Jaar snooker centrum Het Hart van Lisse, 15 jaar Regio taxi chauffeur geweest en nu wel hoofdzakelijk het organiseren voor de wandelgroep Wandel je Fit – Lisse.

Je bent de oprichter van de wandelgroep en doet dit samen met Welzijnskompas. Hoe kijk je hierop terug?

De samenwerking kwam heel toevallig tot stand. Toen Dionne Scheepmaker van Welzijnskompas en ik elkaar aanspraken met "Hallo mevrouw" en "Hallo meneer" en onze wens tot stand kwam om een wandel groep te gaan vormen. Dat is tot ons groot plezier enorm gelukt. Mensen in beweging brengen onder het wandelen tot de meest leuke gesprekken te komen . vereenzaming onderdrukken mensen laten bewegen tijdens een wandeling van ongeveer 7 kilometer [de dagelijkse 10.000 stappen die je nodig hebt om fit te blijven ] .
Wij zijn begonnen 1.5 jaar geleden met op dinsdagavond om 18.30 uur te gaan wandelen en de donderdagavond om 19.00 uur van uit het winkelcentrum Poelmarkt , en is nu ook uitgebreid met de zaterdag en / of zondag wandelingen gemiddeld wandelen er 10 tot 25 mee.


Welke eigenschap heb jij, die nog weinig mensen van je weten?

Ben heel behulpzaam.

Hoe duurzaam ben je?

Een natuurmens die graag buitenshuis is en probeert dat ook aan anderen over te brengen en dat zo laag drempelig mogelijk . zie je wel terug in het Wandel je Fit -Iisse: geen verenigingskosten, geen startgeld, geen aanmelding verplichtingen. Loop mee als je zin hebt.


Wat wil je zeker nog doen? De zogenaamde to do list.

Weer een leuk winter programma in elkaar wandelen met een Sinterklaas tocht. Een Lichtjes tocht, een Snerttocht en een olie bollen en appelflappen tocht.


Wat wil je evt. nog kwijt dat hierboven nog niet vermeld staat?

Ontmoet elkaar, Ik en Jij = zien ontmoeten, elkaar zien, wandelen maakt je hoofd leeg.

Welke  bekende (man/vrouw) voor Lisse(rbroek) heeft Franz van Sluis genomineerd?