Datum: 14-07-2020 - 19:41
05
sep
'19
Hoog bezoek bij Stichting Kooksaam.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Hoog bezoek bij Stichting Kooksaam.

Het stond al een tijdje in de agenda maar woensdag 4 september was het dan zover; hoog bezoek bij Stichting KookSaam. Speciaal hiervoor kwam Bryan op zijn vrije dag om een lekkere lunch te bereiden voor wethouder Jolanda Langeveld, buurtregisseuse Monique vd Weijden en beleidsmedewerkster WMO Heleen Doelman......

Samen met begeleidster Heleen Rikkers werd er een smakelijke uiensoep en vervolgens een broodje Vitello Tonato geserveerd. Zowel in de keuken als aan tafel heeft Bryan laten zien hoe snel het kan gaan in de dagbesteding bij KookSaam. 3 borden tegelijk serveren, drankjes opnemen, complimenten in ontvangst nemen en met slechts wat kleine aanwijzingen een bord mooi opmaken. Het gaat hem allemaal goed af en nog belangrijker: Bryan heeft het enorm naar zijn zin.

Elke maandag en dinsdag worden er nieuwe gerechten gemaakt en geproefd. Ook groentes; een uitdaging om deze lekker te maken maar ook een mooie doelstelling voor de deelnemers; gezond en gevarieerd eten. Heleen doet haar best en met resultaat. Vandaag was het belangrijk om de dagbesteding nog eens onder de aandacht te brengen en het feit dat er ruimte is voor deelnemers. Het bezoek was onder de indruk van de locatie en spraken de verwachting uit dat er ongetwijfeld snel nieuwe aspirant koks bijkomen. Een beetje geduld en nog iets meer naamsbekendheid.

Op maandag en dinsdag kunnen belangstellenden altijd een kijkje komen nemen tussen 9.00-16.00 uur. Die dagen is ook het winkeltje, met vers bereide producten zoals jam en pastasaus, geopend. Lunchen kan ook zeker, echter alleen op afspraak. Zaterdag 14 september staan de deuren open tijdens de Monumentendag. Uiteraard met kleine proeverijen uit de keuken!

Stichting KookSaam is gevestigd aan de Heereweg 460, op de grens van Lisse / Sassenheim www.kooksaam.nl / www.facebook.com/kooksaam / 06-11864112

Foto's en tekst met dank aan Ingrid Bekkering, Stichting KookSaam