Datum: 29-05-2020 - 23:58

extra vak bovenaan geef elkaar de ruimte

03
sep
'19
Lisse present tijdens eerste landelijke Democratiefestival in Nijmegen
Geschreven door Gemeente Lisse

Lisse present tijdens eerste landelijke Democratiefestival in Nijmegen

Op 31 augustus vertrok een enthousiast gezelschap raadsleden, collegeleden, bewoners en ambtenaren onder aanvoering van burgemeester Spruit in alle vroegte naar Nijmegen om het eerste landelijke democratiefestival bij te wonen. Met eigen auto’s en voorzien van een lunchpakketje en water werd de lange tocht aangevangen.....

Geen overbodige luxe, bleek later op deze zonovergoten dag. Doel van het bezoek was als vertegenwoordiging van Lisse samen met andere belangstellenden de democratie te vieren. En om kennis en ervaringen uit te wisselen tijdens diverse workshops over thema's als participatie, duurzaamheid en de invoering van de omgevingsvisie. Er was volop ruimte voor dialoog en debat. Aan de deelnemers werd een interessant en speels programma voorgeschoteld met verrassende sprekers en debaters, waaronder Herman Pleij, Maarten van Rossum en Joost Eerdmans.

De festivalgangers waren achteraf tevreden over de opzet van het evenement en vond het bezoek de moeite waard. Natuurlijk kan het altijd beter. Zo'n eerste keer is het nog een beetje zoeken naar het juiste format. Het festival is volgende de deelnemers voor herhaling vatbaar en zou de ruimte moeten krijgen om te groeien. Maar dan de volgende keer liever iets dichter in de buurt.