Datum: 25-02-2020 - 00:12
10
sep
'19
Open Monumentendag.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Open Monumentendag.

Dit jaar is het thema voor de Open Monumentendag ‘Plekken van Plezier’. In Lisse hebben we dit jaar weer een aantal nieuwe monumenten voor u in petto! Ook zijn er voor het eerst speciale themadeelnemers die perfect passen bij het thema van dit jaar. Genoeg reden voor een mooie dag dus! Van harte welkom op de Open Monumentendag op zaterdag 14 september......

Nieuwe deelnemers.

Naast Chr. Basisschool De Akker en de Oude School doet ook het Witte Kerkje weer mee aan Open Monumentendag. Dit markante kerkje is eigendom van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt. U kunt genieten van de rust, koffie of fris. Ook is er een mooie tentoonstelling over de geschiedenis van het Gilmann-orgel in deze kerk.

Onze kerken.

De meest beeldbepalende monumenten zijn toch wel de kerken in Lisse. Ook dit jaar zijn er weer een aantal van de partij. In de Agathakerk kunt u de toren beklimmen en tonen parochianen hun mooiste vakantieplekken. De rondleiders van de Grote Kerk vertellen van alles over dit oude gebouw. In de Samenwerkingsgemeente geeft Route 66 een concert, en rondleiders in de Salemkerk zien eveneens uit naar uw komst!

Themadeelnemers

Een van de themadeelnemers dit jaar is Sportcentrum/Zwembad De Waterkanten. Een bruisende plek van plezier! Om 11:00 en 14:00 zijn er rondleidingen en krijgt u een uniek kijkje in de kelder waar alle zwembadtechniek zich bevindt. En in de sporthal verzorgt de buurtsportcoach leuke spellen voor jong en oud.

Haal de folder bij: supermarkt Jumbo Vivaldistraat 13, VVV Lisse, bibliotheek of bij het gemeentehuis.

Eerder verscheen: ontdek de plekken van plezier