Datum: 07-07-2020 - 13:42

banner 5 juni gemeente 2

18
aug
'19
Een blik bij de buren: De Vikingen kwamen.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Een blik bij de buren: De Vikingen kwamen.

In het weekend van 17 en 18 augustus werd rond de ruïne van Teylingen een stukje vroege Middeleeuwen terug gebracht. Dit evenement werd georganiseerd door Stichting Beheer kasteel Teylingen in samenwerking met het Platform Levende Geschiedenis......

'De Vikingen komen'.

De schrik voor menigeen. Als de Vikingen kwamen was dit meestal niet zo'n goed teken. De Vikingen kwamen uit Scandinavië. Ze maakten grote reizen met hun Vikingschip met voorop een drakenkop. Deze schepen waren veel sneller en sterker dan andere schepen en waren daarom op zee oppermachtig. Waar ze aan land gingen maakten ze vaak een grote plundertocht.  

De Vikingen waren lange tijd de schrik van christelijk Europa. De kloosters ontkwamen, net als de dorpen, niet aan de plunderaars. Ze zijn de geschiedenis ingegaan als onverschrokken zeelui en niets of niemand ontziende vechtersbazen.

Het doel van het evenement met een markt, workshops en vechtdemonstraties was ervoor te zorgen dat je onderweg naar huis kon zeggen: “Aha, dus zo leefde ze in de vroege middeleeuwen!”