Datum: 05-08-2020 - 21:54
07
aug
'19
De Laatste Dinsdag – 'Tea with the Dames'.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

De Laatste Dinsdag – 'Tea with the Dames'.

De vaste gebruikers van Floralis -Floralisplein 69 Lisse- houden op elke laatste dinsdagmiddag van de maand een cultureel middagprogramma. Deze maand op 27 augustus de vermakelijke documentaire ‘Tea with the Dames’......

Gezellig, maar niet vanzelfsprekend: normaal gesproken houden Maggie Smith, Judi Dench, Eileen Atkins en Joan Plowright hun jaarlijkse, zomerse samenzijn uitsluitend voor zichzelf. Dit keer mag regisseur Roger Michell (Notting Hill, Le Week-End, My Cousin Rachel) erbij zijn met zijn cameraploeg. Eerst zitten we buiten, zodra een regenbui losbarst verkast de film naar Plowrights landhuis. De met prachtig archiefmateriaal gelardeerde gesprekken fladderen intussen alle kanten op, waarbij het over de vele films gaat waarin met name Dench en Smith speelden, maar toch vooral over de theatercarrières van de vier. Filmhuis Lisse vertoont de 82 minuten durende film.

Tickets zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor € 7 aan de kassa van Floralis of via FloralisLisse.nl. Vanaf 14:30 ontvangst in de Foyer, dit keer met een gezellige High Tea om alvast in de sfeer te komen. De voorstelling begint om 15:00 uur.

Het programma van ‘De Laatste Dinsdag’ wordt wisselend ingevuld met bijvoorbeeld muziek, film of dans. De invulling wordt gezamenlijk bepaald door de vaste culturele gebruikers van Floralis. Ook wordt samenwerking gezocht met andere stichtingen en verenigingen in Lisse.

In september vertonen wij in samenwerking met Cultuurhistorische Vereniging Oud Lisse nostalgische beelden van o.a. de feestweek en de harddraverij, in het kader van de feestweek. In oktober kunt u kijken naar de documentaire ‘Freek’, over de welbekende cabaretier Freek de Jonge die op maandag 18 oktober een voorstelling komt geven (De Gasfabriek – Leesvoorstelling). De editie van November wordt een muzikale middag met een lach. Liedjesschrijver Clous van Mechelen vertelt over zijn muzikale avonturen en speelt bekende klassiekers zoals ‘Big City’. Tickets voor deze voorstellingen zijn allemaal al verkrijgbaar op onze website FloralisLisse.nl en aan de kassa.

Voor meer informatie of een samenwerking kunt u contact opnemen met Bescal via 0252-865091 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..