Datum: 18-08-2022 - 19:29
04
aug
'19
FOTO'S Vijftiende editie Castlefest 2019.(serie 1- zaterdag)
Geschreven door Redactie BOL > Hans Geerlings

FOTO'S Vijftiende editie Castlefest 2019.(serie 1- zaterdag)

Donderdag 1 augustus startte de vijftiende editie van het castlefest. Het evenement wordt georganiseerd door Vana Events. Femke van Hilten doet de communicatie voor alle evenementen zoals social media en communicatie naar de pers. Hier is zij fulltime mee bezig.....

Naast het castlefest in de zomer en winter vindt er ook nog een keltfest plaats. Van Hilten: "Ik ben begonnen als coördinator en maakte jaren geleden een hives- en twitterpagina pagina aan. Later volgde een facebookaccount en dit alles beheerde ik vrijwillig. Social media werd steeds belangrijker als communicatiemiddel

Binnen de organisatie van Vana Events heeft iedereen een eigen rol. Sommigen doen de creatieve kant, anderen onderhouden de contacten met de standhouders en catering, enz. De eerste voorbereidingen op locatie begonnen maandag 22 juli met een klein, select team. Zondag 28 en maandag 29 juli kwamen de eerste grote groepen vrijwilligers.Van Hilten: "Het is een sterk en hecht vrijwilligersteam. Mensen die het gewoon leuk vinden om lekker een weekje te knallen. Ze krijgen eten, drinken, een t-shirt en een plekje op de camping. Natuurlijk krijgen ze ook vrij toegang tot het festival."Het zijn veelal dezelfde mensen die terugkomen om te helpen.

Dit moet je zeker bezoeken.

Zaterdag is traditioneel de drukste dag. Dan moet je haast wel bij de verbranding zijn van de wicker man, een groot houten figuur. Dit jaar heeft het de vorm van een wolf. Op vrijdag en zaterdag leggen mensen brandbare offers bij de wolf. Door de wolf te verbranden laat men het oude los. De verbranding was dit jaar niet om 20:00 uur, maar om 21:45 uur. Van Hilten: "We hebben het in het verleden wel eens meer later gedaan. Om 20:00 uur is het nog erg licht, terwijl het best wel een spektakel is.In het donker verwachten we dat het nog beter tot zijn recht komt."

Voor het eerst op het Castlefest?

Bij een eerste bezoek aan het evenement doe je veel nieuwe indrukken op. Hiervoor is een cheat sheet gemaakt: een lijst gevuld met activiteiten en onderdelen die je als Castlefest newbie niet mag missen. Best wel handig met zoveel activiteiten.

LATER DEZE WEEK ZULLEN MEER FOTO'S VAN DE ZATERDAG GEPLAATST WORDEN. DEZE WILLEN WIJ U NIET ONTHOUDEN.