Datum: 08-07-2020 - 23:26

banner 5 juni gemeente 2

21
jul
'19
FOTO'S finale jeugdtoernooi LTC Lisse.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

FOTO'S finale jeugdtoernooi LTC Lisse.

Een week geleden startten 125 tennissers met hun jeugdtennistoernooi bij LTC Lisse. Via het knock out systeem gingen de winnaars van iedere partij een ronde verder. Op vrijdag 19 juli werden op het tennispark de finales gespeeld. Deze waren van een hoog niveau: prima services en mooie rallies zorgden voor een mooi schouwspel......

Stephany Keereweer: "Zaterdag en zondag waren er een paar wedstrijden. Maandag is het echt los gebarsten. We hebben twee soorten toernooien: een open jeugdtoernooi en een brons toernooi. Bij dit laatste toernooi spelen kinderen met een plek op de ranglijst in Nederland. Deze spelers komen overal vandaan: Den Haag, Apeldoorn, Den Bosch." Bij het open toernooi worden de spelers ingedeeld op hun rating (speelsterkte) , de deelnemers aan het brons toernooi op hun ranglijstpunten.

Jeugdvoorzitter Martijn Scholte bedankte na afloop de commissie  van het toernooi. Deze bestond uit Jolanda van Eijk, Stephany Keereweer , Martijn Maas, Jeanine de Wolf en Giel Wildöer.

Loterij en dagprijzen.

Iedere dag was het mogelijk om mee te doen aan de dagprijs. Een vraag over tennis moest beantwoord worden en uit de goede inzendingen werd een winnaar getrokken. Daarna vond er nog een leuke loterij plaats met o.a. tegoedbonnen van Floralis en Sportfondsen de Waterkanten.

Jeugd wordt aangezet om meer te spelen.

Op dit moment heeft LTC Lisse ongeveer 150 jeugdleden. Voorzitter Scholte: " Voorheen werden leden lid en volgden daarnaast lessen, maar we willen ze juist aan het tennissen krijgen. We bieden ze daarom nu een alles-in-één lidmaatschap aan. Je betaalt je tenniscontributie, maar doet ook min of meer verplicht mee met tenniscompetities. Daar train je uiteindelijk voor. Door meer wedstrijden te spelen word je vanzelf enthousiaster." En dat werkt, want Scholte verwacht dat er aan het einde van het seizoen 170 leden staan ingeschreven. Veel van die leden kiezen tennis als tweede sport.

Vind jij het ook leuk om lid te worden van LTC Lisse? Hieronder zie je een link met meer informatie.

Lid worden jeugd.