Datum: 18-01-2020 - 17:49
27
jul
'19
Uit je BOL gaan met......Mirjam de Kuyper.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Uit je BOL gaan met......Mirjam de Kuyper.

De  rubriek waar steeds andere bekende mensen uit Lisse en Lisserbroek aan het woord komen. Zij beantwoorden een aantal vragen over zichzelf.
Dit keer is het de beurt aan .....Mirjam de Kuyper.

Van wie ben je er een?

Ik ben een niet geboren, maar wel getogen Lisser. Vanaf mijn 7de jaar woonde ik bij Hans en Wil Hoogenbosch als pleegkind in de Fazantstraat. Hans en Wil zijn allebei onderwijzer, inmiddels met pensioen. Hans was hoofd van de Flamingoschool. Ik heb nog 3 zussen.

Je jeugdjaren: hoe kijk je daarop terug?

Ik heb een heel gelukkige jeugd ervaren. Sommige mensen hadden met ons te doen, omdat we niet thuis woonden. Ik heb dat nooit echt erg gevonden. We hadden een fijn huis, waar ons niets ontbrak. Ik ging fijn naar school en had vriendinnen genoeg. En in de Fazantstraat wonen was een feestje, iedereen ging zo leuk met elkaar om en er werd veel georganiseerd. We speelden er veel buiten, dat kon ook goed, omdat de straat doodlopend was en er toen nog niet zoveel verkeer was.

Een ontroerend, emotioneel moment uit je leven.

Dat zijn er natuurlijk heel veel als je als kind dit meemaakt. Mijn ouders gescheiden en dan van Dordrecht naar Lisse verhuizen..Maar het mooiste blijft toch de geboorte van mijn kinderen. Heel bijzonder, omdat de eerste lang op zich liet wachten en de andere twee er heel snel achteraan kwamen. Een tweeling nog wel! Dat was een heel gelukkig moment.

Waar kennen wij jou van in Lisse?

Dat zou van heel veel dingen kunnen zijn. Van lang geleden misschien, toen werkte ik een aantal jaren in de schoenenwinkel van Hogervorst op de Grachtweg. Maar nu zou men mij kunnen kennen omdat we ons eigen bedrijf hebben: Stairz Traprenovatie. Ik rijd ook in een opvallend autootje rond waar dat groot en duidelijk op te zien is! Naast het werk geef ik creatieve workshops, dat heet CoolCreatief. Dus daar kan ik ook bekend van zijn. Maar het meest kennen de Lissers mij van het Sprietlopen in de feestweek! Dat heb ik samen met Jan de Kuyper een 5 jaar geleden (denk ik) weer op de kaart gezet. Ik kende het van vroeger, toen het nog bij de Fazantstraat was. En dat vond menig Lisser zó leuk toen ik daar een foto van plaatste op ‘je bent Lisser als..’, dat we er serieus werk van gemaakt hebben dat dat weer teruggekomen is. Alleen nu bij het Nassaupark over de vijver. Elk jaar komen daar minstens 200 mensen langs de kant de deelnemers aanmoedigen.
En tegenwoordig mag ik mijzelf ook actief bestuurslid van de Watervrienden noemen. Ik verzorg daar de PR. Wat heel leuk is, want de Watervrienden is een gezellige zwemvereniging waar behalve goed gecoacht en lesgegeven wordt, ook veel andere activiteiten georganiseerd worden. Daar word je blij van zo’n leuke club! En daar wil ik graag mijn best voor doen!

Welke eigenschap heb jij, die nog weinig mensen van je weten?

Ik ben over het algemeen vrij onzeker. Daar kan ik goed mee omgaan als ik in de openbaarheid treed, maar soms ben ik dan hypernerveus!

Ochtend of avondmens?

Een avondmens! Ik kan tot laat programma’s kijken, of met mijn schilderwerk bezig zijn!

Hoe duurzaam ben je?

Wij doen thuis ons best om afval te scheiden. Ik moet toegeven dat het wegbrengen van het restafval verschrikkelijk vindt..En ook niet handig omdat je er geen bak meer voor hebt..Bij Stairz wordt ook het afval gescheiden;
alle monteurs houden er rekening mee als ze zaagafval, lijm, en verpakkingsmateriaal terugbrengen.

Op ons huis en op de garage liggen bij elkaar 28 zonnepanelen. Dat is best veel, maar dat is nodig…gezien wij nogal grootverbruiker zijn met 3 pubers en een liefhebber van apparatuur zijn.

Wat wil je zeker nog doen? De zogenaamde to do list.

Wij willen heel graag onze eigen huis bouwen, en dat gaat ook gebeuren! Helaas moeten wij daarvoor Lisse verlaten..Op de Torenlaan in Voorhout gaan we ons droomhuis realiseren. Dat is misschien net 350 m.over de grens van Lisse.

Wat wil je evt. nog kwijt dat hierboven nog niet vermeld staat?

Dat ik oom Jan de Kuyper die mij hiervoor opgegeven heeft, hartelijk wil bedanken. Hij is onze steun en toeverlaat. Voor ons gezin is hij de opa die onze kinderen niet meer hebben. En voor ons staat hij altijd klaar.


Welke  bekende (man/vrouw) voor Lisse(rbroek) heeft Mirjam de Kuyper genomineerd?