Datum: 09-07-2020 - 19:43

banner 5 juni gemeente 2

17
jul
'19
De Lisbloem bakt er op los tijdens Lisbloem foodfair.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

De Lisbloem bakt er op los tijdens Lisbloem foodfair.

Vrijdag 12 juli werd op het schoolplein van C.B.S. de Lisbloem te Lisse als afsluiting van het schooljaar een feest gegeven. Iedere twee jaar wordt er door de ouderraad en leerkrachten, met hulp van leerlingen en ouders een fancy fair gehouden.......

Dit jaar staat deze fancy fair volledig in het teken van “ Voeding “. Voeding is het thema waar alle groepen van de school zich de laatste periode van het jaar mee bezig hebben gehouden. Dit werkt door in alle vakken waarin de leerlingen les krijgen . 

Vandaar ook dat de fancy fair dit jaar is omgedoopt in de "LISBLOEM FOODFAIR".

De dag begon niet best, de regen viel met bakken uit de hemel, er werd zelfs code geel afgegeven voor delen van het land. Terwijl de eerste ouders begonnen met het opbouwen van meerdere partytenten en het podium , werd er angstig gekeken naar de weersvoorspellingen. Uiteindelijk als om 4 uur ’s middags het feest begint, is het droog en kunnen de festiviteiten toch buiten door gaan.

"DE LISBLOEM BAKT",

Het feest begon met een taart bak wedstrijd genaamd ‘de lisbloem bakt”.
Leerlingen hebben thuis de lekkerste creaties gemaakt en proberen de beste bakker van de lisbloem te worden . De lekkerste taarten van dit jaar zijn een aardbeien kwarktaart , een biologische appeltaart en mooi versierde cakepops. De mooiste was een taart versierd met raceauto’s. Nadat de jury geproefd heeft, kan iedereen een stuk kopen en genieten aan een van de gezellige tafeltjes op het terras. Er werd daar door veel mensen niet alleen genoten van de lekkerste taarten , maar ook hamburgers, ijsjes, kroketten, frikandellen en patat zijn er te krijgen

MARKT

Alle leerlingen werken dit jaar mee aan de Lisbloem Foodfair, de aula van de school is ingericht al een echte markt. Alle groepen hebben een eigen kraam en verkopen daar hun zelfgemaakte producten in. Zo werd er door groep 7 appeltaarten gebakken en verkocht in een door hun zelf versierde kraam. Zij hebben ze zelf gemaakt, maar moesten ook zelf reclame maken en de kostprijs en verkoopprijs bereken. Halverwege de middag bleek dat ze nog wel meer appeltaarten hadden kunnen bakken, alle 50 taarten waren al snel uit verkocht. Groep 8 had een echte snackcorner waar o.a. tosti’s ,wafels en milkshakes verkocht werden. De verkoop daarvan ging zo goed dat halverwege zelf ingrediënten bij gehaald moesten worden.
De kleuters hadden op hun beurt alles uit de kast gehaald voor de lekkerste koekjes. Bij andere kramen kon men terecht voor potjes jam en appelmoes maar ook de popcorn en wraps ontbraken niet. Zo had iedere groep zijn eigen kraam met specialiteiten.
Tevens werd er door de leerlingenraad een kraam ingericht voor het goede doel. Zij verkochten diverse zelf gemaakte producten voor Unicef.

BEAUTYSALON

In een van de lokalen konden kinderen zich op allerlei manieren laten verwennen. Zo konden ze zich laten schminken als een tijger of een vlinder , haren laten verven of vlechten , maar ook een stoere glitter tattoo was mogelijk. Het was een drukte van belang in deze heuse beautysalon , die met behulp van veel ouders nooit zo’n succes had kunnen zijn.

 KINDERBINGO 

In een volgend lokaal zit het vol met kinderen die geconcentreerd naar hun bingokaartje zitten te kijken. Wie wint er een van die mooie prijzen, het is er erg spannend . De juf roept de nummers en …. Bingo . Weer een blij gezicht met een mooie prijs de deur uit.

RAD VAN FORTUIN

Niet alleen de kinderbingo zorgde voor de nodige spanning tijdens het evenement. De leerlingen van groep 8 lopen rond over het schoolplein en door de school om loten te verkopen aan de aanwezige ouders. Alle prijzen die gewonnen kunnen worden zijn gedoneerd door veel lieve winkeliers en bedrijven uit Lisse , waarvoor nogmaals hartelijk dank.

Ook peuterspeelzaal de Wigwam en BSO zijn van de partij en verzorgden leuke activiteiten voor de kinderen. Zo konden de kinderen bij hun fruitspiesjes maken en koekhappen.

Moe maar voldaan en met een volle buik , ging iedereen weer naar huis en kan er teruggekeken worden op een geslaagd en gelukkig droog evenement. Via deze weg willen we een ieder die heeft geholpen om er een geslaagde dag van te maken bedanken.

Dank aan Evelien van Bommel voor het aanleveren van de tekst. ( foto van Heleen de Vos-de Leeuw