Datum: 09-07-2020 - 19:18

banner 5 juni gemeente 2

12
jul
'19
Uit je BOL gaan met......Jan de Kuijper.(+ FOTO'S)
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Uit je BOL gaan met......Jan de Kuijper.(+ FOTO'S)

De  rubriek waar steeds andere bekende mensen uit Lisse en Lisserbroek aan het woord komen. Zij beantwoorden een aantal vragen over zichzelf.
Dit keer is het de beurt aan .....Jan de Kuijper.

Van wie ben je er een?

“Mijn vader was Nicolaas de Kuijper, geboren in Lisse. Mijn moeder was Theodora Meijer, geboren in de Kwakel (gemeente Uithoorn). Mijn vader was melkboer en ze hadden samen een melkwinkel aan de Kanaalstraat nummer 73. Het was een gezin met vier kinderen: 2 jongens en 2 meisjes.”

Je jeugdjaren: hoe kijk je daarop terug?

“Ik heb een fijne jeugd gehad. Je kon toen nog echt op straat spelen, maar zoals iedereen heb ook ik wel kattenkwaad uitgehaald.”

Een ontroerend, emotioneel moment uit je leven.

“Het vroeg heen gaan van mijn broer Nico en mijn zus Thea. Dat heeft mij erg aangegrepen. Wij waren een hecht gezin, vandaar.”

Waar kennen wij jou van in Lisse?

“Waar kennen de mensen mij van… Ik ben vanaf mijn 14e jaar melkboer geweest langs de weg met de melkkar. Later maakte deze plaats voor SRV-wagen (tot het jaar 2000). Ook ben ik actief geweest bij paardensportvereniging St. Hubertus en ik ben veel aanwezig in de keuken van FC Lisse. En natuurlijk van de partyverhuur en catering de laatste 20 jaar. De scoot mobieltocht elk jaar bezemwagen dan trekken ruim 100 scoot mobiel rijders langs de bollenvelden , Mede organisator van Manege pop , Sprietlopen in de feestweek , En de laatste tijd de wandelclub ‘WANDEL JE FIT’. Deze club hebben we opgericht om mensen meer te laten bewegen. Iedereen kan aansluiten. Geen contributie, gewoon gezellig met elkaar bezig zijn .en kletsen onderweg ”en niet te vergeten op Corso dag en koningsdag op het Vierkant achter de bar."

Welke eigenschap heb jij, die nog weinig mensen van je weten?

“Ik probeer het iedereen naar de zin te maken. Ik hoef niet zo nodig op de voorgrond, als iedereen het naar zijn zin heeft, heb ik het ook.”

Ochtend of avondmens?

“Ik ben zowel een ochtend- als een avondmens. Als ik ergens op een feestje ben, doe ik meestal het licht uit en ‘s morgens ben ik  altijd voor 7 uur weer op, want uitslapen is aan mij niet besteed. Je mist zoveel van het leven als je slaapt vind ik…”

Hoe duurzaam ben je?

“Best wel duurzaam. Huis is geïsoleerd en probeer zoveel mogelijk het afval te scheiden.”

Wat wil je zeker nog doen? De zogenaamde to do list.

“Wat ik nog wil doen, is de laatste 200 tot 250 km van de pelgrimsroute Santiago de Compostella wandelen. Dit gaat in het voorjaar van 2020 gebeuren, als het goed is. En ik wil nog mijn GVB halen om te golfen.”

Wat wil je nog kwijt dat hierboven nog niet vermeld staat?

“Sinds mijn pensioen verveel ik mij nog steeds niet. Ik ben oproep-chauffeur bij Stairz Traprenovatie en breng hiervoor veel materialen rond in het land. Daarnaast heb ik nog genoeg andere bezigheden. Ik zeg maar zo “De geraniums groeien toch wel door zonder mij, dus waarom moet ik er bij gaan zitten?””.

Welke  bekende (man/vrouw) voor Lisse(rbroek) heeft Jan de Kuijper genomineerd?