Datum: 09-07-2020 - 19:52

banner 5 juni gemeente 2

10
jul
'19
Kunst om ‘ aan te zitten’.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Kunst om ‘ aan te zitten’.

Reeds bij het ophangen van de schilderijen van schilderes Lida van Wickeren (67), secretaris van de vereniging BIBkunst, waren er voorbijgangers die het niet konden laten op te merken hoe prachtig de werken zijn én het ook niet konden laten te voelen aan het doek om erachter te komen wat er allemaal in verwerkt is......

Lida is een meesteres in materieschilderijen. Het werk is opgebouwd uit verf maar ook uit tule, zand, papieren zakdoeken en dat wat gisteren is gevonden. Stukken plant, varens, touw of raffia. In tegenstelling tot wat je dan zou denken oogt het subtiel . Fragiele lijnen waarmee ze verbinding zoekt, tinten die mooi harmoniëren en met hier en daar opeens een contrast waardoor tuttigheid in haar vocabulaire niet voorkomt.

De expositie van kunstenares Lida van Wickeren in Huisartsenpraktijk Oranje Nassau, Oranjelaan 96 B in Lisse. De expositie zal in juli en augustus te zien zijn. Praktijk open van ma-vr van 800 tot 1700 u.

Lida heeft altijd al anders dan anderen naar de werkelijkheid gekeken: al vanaf de basisschool haalde de juf haar werk eruit om te laten zien :”Kijk, zo kan het ook”! Kijk, zo kan het ook: De vertaling van de werkelijkheid door Lida’s ogen is nu te zien in Gezondheidscentrum Oranje Nassau. We zien de neerslag van de reizen in Nieuw Zeeland, China, Namibië maar volgens Lida had het net zo goed Elswoud kunnen zijn. Omdat er altijd die éne bron is waar ze uit put: die bron die warmte wil laten zien, die wil dat mensen vrolijk worden van haar werk. Die mensen nieuwsgierig wil maken. Iedereen mag van haar aan het werk zitten. Niet alleen met de ogen maar ook met de handen ontdekken wat er te beleven valt. Een absolute aanrader, tot september te zien en te voelen.

En....wie klaar is met ‘ aan het werk zitten’ kan altijd overwegen het werk te gaan bezitten. Want ook dat kan: warmte, harmonie en vrolijkheid te koop, én uniek! Kom daar maar eens om, bij bol punt com....