Datum: 12-11-2019 - 14:33
06
jul
'19
Magazine elkaar zien feestelijk gepresenteerd bij De Oude School.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Magazine elkaar zien feestelijk gepresenteerd bij De Oude School.

De voormalige gymzaal van De Oude School was vrijdag 5 juli goed gevuld met mensen uit Lisse en Hillegom. Welzijnskompas presenteerde vol trots het Magazine ‘Elkaar Zien’. Een eenmalige uitgave vanwege het jaar vol ontmoeting.

Onder de aanwezigen waren wethouder Jolanda Langeveld van Lisse en Fred van Trigt van Hillegom en alle geïnterviewde mensen uit het magazine. De inleidende woorden waren van de directeur van Welzijnskompas Hillegom - Lisse Gesmar Pruijs en de buurtwerkers Carlijn French en Dionne Scheepmaker.

Ook de slechtziende Hans Wensveen sprak de aanwezigen toe:" Het thema 'elkaar zien' is voor mij wel lastig in letterlijke zin." Hij begreep niet dat in een tijd waar steeds meer communicatiemiddelen aanwezig zijn men zich nog eenzaam kan voelen. Vooral mensen met een handicap moeten ook nog eens een stapje harder lopen om die eenzaamheid te doorbreken. Wensveen noemde dit bruggetjes bouwen als een kunstje: "Samen met 2 andere slechtzienden zat ik binnen no time in een kookteam. We noemden onszelf 'mannen met pannen'. Dat was een heel geroer en gedoe, maar er is geen pleister aan te pas gekomen." Het voorgerecht bestond uit oogjessoep, gevolgd door de blinde vink en als toetje yoghurt met fruit en gevoelige (lange) vingers.

Ook Nienke Doornbosch vertelde haar levensverhaal. Nadat zij in Lisse was komen wonen heeft zij een periode van eenzaamheid afgesloten en weet haar weg in Lisse al goed te vinden. Zo heeft zij actief deelgenomen aan een dialoogtafel en wil ze actief in de politiek: "Ik kijk ernaar uit om een echte Lisser te worden."

Wout Ruigrok en Iet Langeveld zorgden voor de sfeervolle muzikale invulling, Hans Wensveen speelde zonder repetitie vooraf een heerlijke blues op zijn mondharmonica mee.

Het magazine.

Het Magazine werd direct na de presentatie met een abricar (gerestaureerde Piaggio Ape’s uit Italië, uitgerust met een lichtgebogen reclameframe) door heel Lisse verspreid. De 1000 magazines komen ter inzage te liggen bij o.a.: wachtkamers van dokters, tandartsen, fysiotherapeuten,  Buurthuis Salvatori en het gemeentehuis,