Datum: 12-11-2019 - 15:18
04
jul
'19
Atleten worden het bos in gestuurd.
Geschreven door AV de Spartaan

Atleten worden het bos in gestuurd.

De atletiekbaan in Lisse ligt in een hele bosrijke omgeving. We maken dan ook regelmatig gebruik van het bos. Wandelaars en recreanten lopen een rondje. Ook houden we daar Crossen door de bossen en met Tweede Kerstdag lopen we er de aangekomen kilootjes weer af.....

Hiervoor kunnen we nu wat terug doen! In september gaan we met boswachter Maarten het bos in en aan de slag.

Voor het gebruik mogen maken van het bos hebben we een vergunning nodig. Bij de aanvraag van deze vergunning werd een voorstel gedaan. We hoeven niet te betalen als we een tegenprestatie leveren. In september gaan we met boswachter Maarten het bos in en op zijn aanwijzingen halen we Amerikaans vogelkers weg..

Het is een heel mooi natuurgebied wat het nodige onderhoud vraagt. Diverse boswachters onderhouden deze natuur in samenwerking met vrijwilligers. Maar je kunt meer doen. Voor maar 2 euro per maand kun je “beschermer van het ZHL” worden. Meld je hier aan.

Hoe mooi zou het zijn als meerdere Spartanen beschermer worden!

We maken met zijn allen gebruik van het bos. Naast de eerder genoemde voorbeelden is de jeugd ook te vinden in het bos. Paaseieren zoeken, die (als het goed is) ook allemaal weer gevonden worden. We houden er spannende nachtspellen. Ook een oproep voor ouders en de jeugd om de website en clubblad in de gaten te houden voor een leuk dagje werken in het bos.

Er zijn nog veel meer activiteiten te doen in het bos! Er wordt een midzomer-avond wandeling georganiseerd of je kunt wadlopen in Sophiapolder. meer informatie.

Sandra Bouma
WOC voorzitter
AV De Spartaan